El Consell formalitza en la interdepartamental la fi del certificat covid

El president de la Generalitat, Ximo Puig, va anticipar fa uns dies que el procés de relaxació de restriccions "és imparable"

Una persona mostra el seu certificat covid en un restaurant
Una persona mostra el certificat covid en un restaurant / Europa Press

La comissió interdepartamental concretarà aquest dilluns la fi del passaport covid. Com ja va anunciar la setmana passada el president del Consell, Ximo Puig, “el procés de desacceleració de les restriccions és imparable”. Per això, tot apunta que en aquesta reunió es donarà el vistiplau a la retirada de les restriccions vigents, que són competència de la Generalitat.

Aquest certificat va començar a exigir-se el 4 de desembre a la Comunitat Valenciana per a locals de restauració i d'oci amb aforaments de més de cinquanta persones, visites a hospitals i residències, i celebracions de més de 500 persones on no es podia portar sempre mascareta.

La relaxació de mesures davant la bona evolució dels contagis i l'avanç de la vacunació, de fet, ja va comportar que el passat 8 de febrer el Consell de Ministres aprovara la fi de l'obligatorietat de dur la mascareta posada a l’aire lliure i als patis de les escoles.

La Comunitat Valenciana ha aconseguit rebaixar els contagis i situar divendres passat, 18 de febrer, la incidència en 1.221,50 casos per cada 100.000 habitants. Un mes abans la incidència acumulada era de 3.158,99 casos i a finals de gener va superar els 4.300. La pressió als hospitals, igualment, també ha baixat i els malats covid ocupen actualment el 7,75% dels llits en hospitals públics i privats (la xifra va arribar al 16%) i un 14,02% de les places en unitats de cures intensives.

La tendència al conjunt de l'estat espanyol és igual i la setmana passada la xifra de contagis es va situar ja per davall dels mil casos per cada 100.000 habitants. La bona evolució, que afecta també a altres països, ha portat l'Organització Mundial de la Salut (OMS) a defensar que el món pot controlar la pandèmia de covid-19 en 2022, tot i advertir del "un risc" de "malbaratar" aquesta finestra d'oportunitat.

També et pot interessar

stats