Espanya baixa de 1.000 casos d’incidència acumulada per primera vegada des de desembre

La incidència a la Comunitat Valenciana es manté per damunt del miler, concretament 1.327

Servei UCI d'un hospital valencià
Servei d'UCI d'un hospital valencià, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

Per primera vegada des del 23 de desembre, la mitjana de la incidència acumulada a catorze dies a Espanya baixa de 1.000 casos per cada 100.000 habitants, per a situar-se en 984, segons les dades del Ministeri de Sanitat. 

La situació a la Comunitat Valenciana és lleugerament pitjor, perquè la incidència acumulada a catorze dies és de 1.327,74 casos per cada 100.000 habitants, però cal destacar que el descens respecte a la xifra d’ahir és superior que el de la mitjana espanyola. 

Quant a la incidència a set dies, també és major la valenciana –441 casos per cada 100.000 habitants, enfront dels 352 d’Espanya–, però també és major la diferència respecte a les dades facilitades ahir pel Ministeri de Sanitat, igual com durant tota la setmana. Per tant, encara que la incidència valenciana continue sent més alta, està baixant a més velocitat que la mitjana espanyola. 

La situació és inversa pel que fa a la pressió hospitalària, ja que en el cas d’aquest indicador epidemiològic la situació és pitjor a Espanya que a la Comunitat Valenciana, encara que la diferència entre l'una i l'altra és molt ajustada. Així, als hospitals valencians hi ha un 8,18% dels llits en planta ocupats per pacients amb covid i un 14,34% dels llits d’UCI, mentre que la mitjana espanyola és de 8,25% i 14,48%, respectivament. 

També et pot interessar

stats