Puig: “La desacceleració de les restriccions és imparable”

El president avança que a principis de setmana es reunirà la comissió interdepartamental i que l’evolució epidemiològica és favorable a l’alçament de les limitacions vigents

El cap del Consell intervé en l'acte de presentació dels conservatoris de Castelló aquest dimecres
El cap del Consell intervé en l'acte de presentació dels conservatoris de Castelló aquest dimecres / À Punt NTC

“El procés de desacceleració de les restriccions és imparable”, des del punt de vista del president de la Generalitat, Ximo Puig. Davant d'aquesta afirmació, tot fa pensar que la comissió interdepartamental de la setmana que ve donarà el seu vistiplau a l’alçament de les escasses restriccions, que són competència de la Generalitat i que queden vigents al territori.

El cap del Consell ha assenyalat que, donada la “desacceleració de la pandèmia”, es poden obrir unes altres restriccions que queden vigents a la Comunitat Valenciana.

Ximo Puig ha manifestat en l’acte de presentació del projecte del nou conservatori de Castelló que el territori avança “cap a una normalitat millorada” i que, a pesar que una de les lliçons que deixa la pandèmia és la de la prudència, els indicadors de la situació epidemiològica apunten cap a l’optimisme.

Entre aquests paràmetres, el president de la Generalitat ha esmentat la taxa de reproducció del virus, que ha situat en el 0,62, quan ha arribat doblar-se aquesta xifra en altres moments de la pandèmia. Aspectes com aquest conviden a alçar les restriccions i també les quarantenes, que és un dels assumptes que aborden les comunitats autònomes i el Ministeri de Sanitat aquest dimecres en el Consell Interterritorial de Salut. No obstant això, Puig ha recordat que “la pandèmia encara no s’ha acabat” i, per tant, qualsevol decisió que s’adopte s’ha de basar en la prudència.

El cap del Consell ja va anunciar fa uns dies que una de les mesures autonòmiques vigents actualment, la d'exigir el certificat covid als establiments de restauració, s'eliminarà el pròxim mes de març, donada l'evolució positiva de la pandèmia.

Mascaretes dins de les aules, almenys per ara

Precisament en aquest sentit s’ha pronunciat el conseller d’Educació, Vicent Marzà, que ha recordat que fa uns dies, amb l’alçament de la obligació de dur mascareta al pati, els centres educatius ja van començar la desescalada. Davant la possibilitat de retirar-les també a l’interior de les classes, com demanaven alguns col·lectius mèdics aquest dimarts, el conseller, a pesar de considerar que “com més normalitat a les aules, millor”, ha recordat que la pandèmia continua i, per tant, la Generalitat atendrà el que indiquen les autoritats sanitàries. “Fins ara han funcionat bé els protocols”, ha sentenciat. 

També et pot interessar

stats