L’acurtament de les quarantenes centra el debat del ministeri i les comunitats autònomes

El Consell Interterritorial de Salut també aborda aquest dimecres els aforaments dels recintes esportius

Diversos vianants passegen pel centre d'una gran ciutat sense mascareta, després que haja decaigut aquesta obligació
Diversos vianants passegen pel centre d'una gran ciutat sense mascareta, després que s'haja eliminat aquesta obligació / Quique García (Efe)

La reducció de les quarantenes serà un dels assumptes que tindran sobre la taula aquest dimecres els representants del Ministeri de Sanitat i de les comunitats, que celebren una nova reunió del Consell Interterritorial de Salut. Catalunya hi acudeix amb la proposta d’eliminar les quarantenes als centres escolars, tant en primària com en secundària, a partir de dilluns, mentre que altres regions demanen reduir l'aïllament dels asimptomàtics de set a cinc dies.

Malgrat que algunes comunitats com Catalunya, la Comunitat Valenciana i Navarra advoquen per una reducció del període d’aïllament, es preveu que aquest assumpte siga un dels que centre la reunió d’aquest dimecres, ja que algunes autonomies, com Andalusia i Castella i Lleó, són contràries a l'acurtament de les quarantenes.

Una altra qüestió que debatrà el Consell Interterritorial de Salut és l'aforament dels esdeveniments esportius. Comunitats com Andalusia aposten per tornar a omplir estadis i pavellons al 100% abans de l'1 de març, que és quan s'havia aprovat tornar als aforaments complets. A hores d’ara, els estadis en espais oberts tenen limitada la capacitat al 85%, mentre que els recintes interiors la situen en el 75%.

A la reunió d’aquest dimecres ja assistirà, de manera telemàtica, la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, que s'ha recuperat ja dels problemes de salut que l'han mantinguda apartada de l'activitat pública durant aquesta última setmana.

 

 

També et pot interessar

stats