La pandèmia dona un respir als col·legis: les aules confinades cauen quasi un 62%

La segona setmana de febrer tanca amb 171 grups en quarantena per covid-19, de vora un centenar d'escoles de la Comunitat Valenciana

Alumnat a classe amb mascareta
Alumnat a classe amb mascareta / À Punt NTC

Després d'un gener explosiu per la variant òmicron arran de les celebracions de Nadal, la calma arriba a les escoles valencianes. La xifra d'aules confinades per casos de coronavirus continua baixant a mesura que avança el febrer, i la segona setmana ha acabat amb 171 grups en quarantena, pertanyents a 96 col·legis, segons les xifres que ha publicat aquest dilluns la Conselleria d'Educació. Suposa una reducció de més del 60% respecte als set dies anteriors, en què hi havia 449 classes afectades de 244 centres. I de més del 80% respecte a l'última setmana de gener, quan es van registrar el pic màxim de grups confinats: 1.002, repartits en 470 escoles. 

Les dades d'incidència actuals evidencien que el retrocés de la cinquena onada de la pandèmia també és palés en l'àmbit educatiu. Entre el 7 i el 14 de febrer el 95,1% de les 1.845 escoles i instituts públics que hi ha a la Comunitat Valenciana han pogut fer classe amb normalitat en totes les aules, i només el 4,9% ha registrat confinaments per covid-19. El 99,6% dels grups d'infantil, primària, secundària i FP ha seguit les classes presencials sense que s'haja presentat cap incidència.

El percentatge d'alumnes i personal docent confinat cau respecte a la setmana anterior. Així, la segona setmana de febrer tanca amb l'1,8% de l'estudiantat en quarantena per covid-19 (la setmana passada era del 3,9%). Educació precisa que, d'aquest percentatge, només l'1% és positiu actiu, mentre que per al 0,8% restant s'ha determinat un aïllament preventiu, en línia amb els protocols i les mesures sanitàries de Salut Pública, per ser contacte estret amb persones infectades. Respecte al personal docent, l'1,6% està confinat —la setmana passada era el 2,1%— i aquest percentatge ve donat perquè, al 1,1% que és positiu actiu, cal sumar 0,5% per haver sigut contactes estrets amb positius actius.

Cal recordar que la comissió de Salut Pública va acordar el 7 de gener recomanar quarantena per a tota una aula sempre que hi haja almenys cinc casos de covid, o es produïsquen contagis en almenys el 20% dels alumnes durant un període igual o inferior a set dies.

Castelló encapçala la caiguda

Per províncies, la davallada més gran de l'última setmana pel que fa a grups confinats té lloc a Castelló, on s'ha passat de 69 a 21 (–68%). Els centres afectats per la covid-19 cauen de 48 a 17. A València, hi ha en quarantena 81 aules de 49 escoles, un 66% menys que en els set dies anteriors. I a Alacant el balanç és de 69 classes de 30 col·legis en aïllament preventiu, un 51% menys. 

Des de la Conselleria d'Educació recorden que les famílies poden informar-se sobre les mesures de seguretat establides en els centres educatius a través del web aulasegura.es. El portal inclou els protocols de seguretat, higiene, protecció i gestió de casos establits en els centres educatius per a fer front a la pandèmia i respon a preguntes freqüents que es generen. 

Amb dos terços de l'alumnat menor de 12 anys vacunat amb la primera dosi contra la covid-19, la Comunitat Valenciana acull ara la segona fase de la vacunació pediàtrica per a administrar la segona injecció necessària i completar la pauta. En aquesta ocasió, a diferència la vegada anterior, els menors hauran d’anar obligatòriament acompanyats d’una persona adulta per a rebre la punxada. En la primera ocasió, l’acompanyament a l'estudiant el dia de les vacunes era una opció voluntària.

També et pot interessar

stats