Puig anuncia que el certificat covid deixarà de ser obligatori l'1 de març

L'exigència del certificat per a accedir als locals d'oci nocturn, els gimnasos i els cines es mantindrà fins al 28 de febrer

ersonal col·loca un cartell a l'entrada del seu restaurant de València avisant de l'obligatorietat del certificat covid
Personal col·loca un cartell a l'entrada del seu restaurant de València per a avisar de l'obligatorietat del certificat covid / Kai Försterling

El passaport covid deixarà d'exigir-se per a accedir a la restauració, els locals d'oci nocturn, els gimnasos i els cines de la Comunitat Valenciana el pròxim 1 de març. Així ho ha anunciat el president Ximo Puig en una entrevista aquesta passada nit en la Cadena Ser.

"A partir de l'1 de març no crec que siga necessari seguir amb el certificat covid en interiors. Si les coses continuen anant com van, que tenim una disminució molt massiva dels contagis. Estem bé i la voluntat és que no hi haja cap restricció més enllà del temps necessari", ha assegurat el cap del Consell.

La sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) va autoritzar el passat 28 de gener prorrogar fins al pròxim 28 de febrer l'exigència del certificat covid per a accedir a tots els establiments en què ja era un requisit. Entre d'altres, la restauració, els locals d'oci nocturn, els gimnasos i els cines. 

L'anunci del president de la Generalitat coincideix amb el primer cap de setmana en què la mascareta ha deixat de ser obligatòria en exteriors i 48 hores abans que, aquest dilluns, continuen definint-se els protocols sanitaris que es faran servir en la celebració de les Falles i la Magdalena.

També et pot interessar

stats