El Consell de Ministres aprova la fi de la mascareta obligatòria en exteriors quan es puga respectar la distància

Continuarà sent obligatòria en actes multitudinaris on la gent estiga dreta o no es puguen mantindre els 1,5 metres de distància interpersonal 

Diverses persones passegen pel centre de València sense mascareta
Diverses persones passegen pel centre de València sense mascareta, en una imatge d'arxiu / Ana Escobar (Efe)

El Consell de Ministres aprovarà aquest dimarts les modificacions en les mesures de seguretat contra la covid acordades aquest dilluns a primera hora pels representants del Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes en el Consell Interterritorial de Sanitat. Una vegada l'executiu aprove les mesures, es publicaran en el Butlletí Oficial de l'Estat aquest dimecres i entraran en vigor dijous. 

El govern espanyol donarà llum verda a la fi de l'obligatorietat de dur la mascareta posada a l’aire lliure, excepte en aquells actes multitudinaris on la gent estiga dreta i no es puguen mantindre 1,5 metres de distància interpersonal en cas d'estar asseguts. Per tant, en activitats com ara espectacles a l'aire lliure amb butaca, desfilades o manifestacions, caldrà dur mascareta, llevat que es puga estar a més de metre i mig de la resta de participants.

D’altra banda, i a l'espera del que comunique de manera oficial el Consell de Ministres, alguns dels exteriors on es podria tornar a estar sense mascareta serien els patis de les escoles en què es puguera mantindre la distància de seguretat.

Una altra mesura acordada pel Consell Interterritorial de Sanitat i que el Consell de Ministres ha d’aprovar al llarg del matí és que l'aforament de les celebracions esportives passarà del 75% que hi havia fins ara al 85% en recintes exteriors, i del 50% al 75% als pavellons tancats.

La mascareta, que fins al 24 de desembre no era obligatòria als espais oberts de tot Espanya, es va recuperar a l’aire lliure per l'important repunt de positius, entre altres causes, generats per la variant òmicron, a les portes de Nadal.

També et pot interessar

stats