La Generalitat demana al TSJCV que avale la pròrroga del certificat covid

La vigència del document finalitza el pròxim 31 de gener

Imatge d'un passaport covid en el mòbil d'una persona vacunada
Imatge d'un certificat covid en el mòbil d'una persona vacunada / À Punt NTC

La Generalitat ha demanat ja formalment al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) l'aval per a prorrogar l'exigència del certificat covid per a accedir a l'interior de determinats locals hotelers, d'oci i sociosanitaris, tal com va avançar aquest dimarts el cap del Consell, Ximo Puig.

El 31 de gener finalitza la vigència actual de l'exigència del certificat que acredita que s'ha rebut la vacunació completa contra la covid, o que s'ha superat la malaltia en els últims sis mesos, o es té una prova diagnòstica negativa en les últimes hores, per a poder accedir a una sèrie d'establiments.

El document va començar a exigir-se el 4 de desembre en la Comunitat Valenciana per a locals de restauració i d'oci amb aforaments de més de cinquanta persones, visites a hospitals i residències, i celebracions de més de 500 persones on no es pot portar sempre màscara.

No obstant això, davant l'evolució de la pandèmia, des del 24 de desembre es va ampliar a tots els locals d'hostaleria, amb independència del seu aforament; als gimnasos, i a tots els llocs públics on es menge o bega, com a cinemes, circs o seus festeres.

Atés que es tracta d'una mesura que afecta drets fonamentals, el TSJCV ha de pronunciar-se sobre si avala l'ampliació de la seua vigència durant un mes més o el temps que estime convenient, o sobre si no l'autoritza.

Una petició en vespres de la interdepartamental

La petició té lloc en vespres de la reunió, aquest dijous, de la comissió interdepartamental per a la prevenció i actuació davant la pandèmia de coronavirus per a analitzar la situació actual i decidir quines mesures s'adoptaran a partir de la setmana que ve. Segons va avançar el president Puig, la "posició inicial" del Consell és "no rebaixar cap de les mesures" que hi ha en vigor actualment.

També et pot interessar

stats