El Congrés dona suport a penalitzar l’assetjament a dones davant de les clíniques abortives

La majoria del ple ha secundat aquesta iniciativa legislativa presentada pel PSOE

Una dona embarassada
Una dona embarassada / À Punt NTC

Fa anys que el moviment feminista i els centres abortius denuncien l’assetjament que alguns grups ultracatòlics contraris a l’avortament fan a les portes d’aquestes clíniques. Una denuncia que va trobar resposta en la proposta de llei presentada pel PSOE, que contempla sancionar aquestes persones.

Ara s’ha votat a favor de tindre en consideració aquesta iniciativa, amb l’oposició només del PP i Vox. Així, la proposició de llei comença el recorregut parlamentari per a convertir-se en llei.

La proposta presentada pel Grup Socialista preveu incorporar al Codi Penal sancions entre tres mesos i un any o treballs comunitaris per a les persones que "coarten o assetgen la llibertat d'una dona que pretenga exercir el dret a la interrupció voluntària de l'embaràs, promovent, afavorint o participant en concentracions prop de llocs habilitats, causant un menyscapte en la seua llibertat o intimitat".

Alguns grups han demanat anar encara més enllà i que el cas es tracte en el marc de la reforma de la llei de l’avortament de 2010, en la qual ja treballa el Ministeri d’Igualtat.

El debat ha estat marcat per l’insult masclista del diputat de Vox Javier Sánchez García, que ha dit “bruixa” a la socialista Laura Berja quan ella estava defenent la proposta. El parlamentari s’ha negat a eixir de l’hemicicle i, per tant, Alfonso Rodríguez Gómez de Celis, que estava presidint en aquest moment, ha suspés el ple durant uns minuts fins que el diputat d’ultradreta ha retirat l’insult. 

També et pot interessar