Un diputat de Vox diu “bruixa” a una diputada del PSOE i es nega a eixir del Congrés en ser expulsat

A l’hemicicle, que debatia una proposició per a penalitzar l’assetjament a les clíniques abortives, s'ha suspés el ple durant 10 minuts

Un diputat de Vox diu “bruixa” a una diputada del PSOE i es nega a eixir del Congrés en ser expulsat

Tensió en el Congrés dels Diputats quan es debatia una proposició de llei del PSOE per a penalitzar l’assetjament a les dones que acudeixen a les clíniques abortives. El vicepresident primer de la cambra, Alfonso Rodríguez Gómez de Celis, ha suspés el ple després que el diputat de Vox José María Sánchez García ha insultat la diputada socialista Laura Berja, dient-li “bruixa”, mentre ella defensava la iniciativa del seu grup. 

Després de demanar-li que retirara l'insult, el vicepresident del Congrés ha cridat a l'orde Sánchez García en dues ocasions i a la tercera, com que no li ha fet cas, ha decidit expulsar-lo.

Inicialment, el diputat de Vox ha amenaçat d'anar-se'n, però l'han frenat els companys de bancada, per la qual cosa ha decidit finalment no acatar l'orde i quedar-se dins del saló de plens. Davant d'aquesta posició, Gómez de Celis ha decidit suspendre la sessió durant deu minuts.

En aquest interval, el vicepresident de la cambra s'ha dirigit a parlar amb el diputat de Vox, assegut ja al costat de la direcció del grup. En reprendre's el ple, Gómez de Celis ha tornat a demanar al diputat de Vox que retirara "el qualificatiu de bruixa" a la representant del PSOE si no volia anar-se'n de l'hemicicle, i finalment ha accedit.

També et pot interessar

stats