La concessionària de l’Hospital de Torrevella denuncia que li han llevat informació des dels ordinadors de Sanitat

La Conselleria, que n'assumirà la gestió dissabte, afirma que Ribera Salud “ha ignorat de forma repetida” la petició d’informació per part de la Generalitat 

Hospital de Torrevella
L'Hospital de Torrevella revertirà en el sistema sanitari públic dissabte / À Punt NTC

L’empresa Ribera Salud, que gestiona fins aquest divendres l’Hospital de Torrevella, ha denunciat que algú va accedir al sistema informàtic del centre des dels ordinadors de la unitat dels representants de la Conselleria de Sanitat i va sostraure “informació confidencial” divendres. 

Aquesta empresa afirma que es tracta d“un accés irregular” al sistema informàtic “propietat de Ribera Salud” i per això ha traslladat els fets a la Conselleria de Sanitat i a la Guàrdia Civil perquè s’òbriga una investigació. 

“Tenint en compte la gravetat dels fets denunciats i com és de seriós el tema per les connotacions que poguera tindre i l'abast de les persones implicades, ens abstindrem de fer cap valoració al respecte fins que finalitze la investigació”, han assenyalat aquest dimarts fonts del centre. 

Per la seua banda, la Conselleria de Sanitat Universal, ha recordat que a partir del divendres acaba el contracte de concessió administrativa pel qual l’empresa Ribera Salud gestiona l’atenció sanitària del centre hospitalari i dels centres de salut del Baix Segura. Per tant, a partir de dissabte la gestió sanitària d’aquesta zona quedarà en mans de la Generalitat. 

“La Conselleria de Sanitat ha actuat en tot moment d'acord amb el marc jurídic del contracte de concessió, que obliga la concessionària a entregar el servei sanitari en les condicions adequades i a facilitar la informació necessària per a garantir a la ciutadania el dret de continuar rebent l'atenció sanitària en les millors condicions i sense minva assistencial. Uns requeriments que l'empresa ha ignorat de forma repetida”, ha apuntat el departament de la consellera Ana Barceló. 

Fonts de Sanitat Universal han recordat que cinc resolucions del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana han avalat l'estratègia dissenyada i executada per la conselleria per a dur a terme la reversió. 

Per aquesta raó, han assegurat que la “la Conselleria de Sanitat es mantindrà ferma i continuarà avançant en la transició planificada, ordenada i tranquil·la en la qual ha estat treballant durant l'últim any, al marge de provocacions i traves, i amb total seguretat jurídica, per a protegir i defendre el dret de la ciutadania del departament de Torrevella a rebre, a partir del dissabte, la millor atenció sanitària”. 

L’àrea sanitària de Torrevella ofereix atenció a 180.000 habitants del Baix Segura, per als quals s’han compromés a millorar els serveis assistencials. 

També et pot interessar

stats