El TSJ rebutja per cinquena vegada suspendre la reversió del Departament de Salut de Torrevella

A partir del 15 d’octubre s'integrarà en la xarxa sanitària pública valenciana i es gestionarà des de Sanitat 

Hospital Universitari de Torrevella
Hospital Universitari de Torrevella / À Punt NTC

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha rebutjat per cinquena vegada en set mesos la suspensió de les normes de reversió del Departament de Salut de Torrevella, sol·licitada per l'empresa concessionària d'aquesta gestió, Ribera Salud.

En un acte ha assenyalat que la petició de Ribera Salud de suspendre les normes de reversió remeses per la Conselleria de Sanitat Universal "no és procedent".

Fonts de la Conselleria han assenyalat que aquesta decisió judicial "avala de nou" el Departament i han recordat que, en actuacions dels dies 22 de febrer, 26 de març, 26 de maig i 11 de juny d’enguany l'alt tribunal valencià ja va denegar la mesura cautelar demanada per la concessionària.

Fa quasi un any, el 14 d'octubre de 2020, la Generalitat va comunicar a Ribera Salud que no anava a prorrogar el contracte de la concessió i establia unes normes per a la recepció de l'hospital, els centres, l'equipament sanitari i el personal.

Ara, segons el departament que dirigeix Ana Barceló, la decisió del TSJCV suposa "un clar suport" als passos que ha fet el govern valencià per a “garantir la normalitat" en la prestació sanitària en el Departament de Torrevella després del procés de reversió.

Sanitat Universal gestionarà el Departament directament

D'aquesta manera, el Departament de Salut de Torrevella s'integrarà en la xarxa sanitària pública valenciana i es gestionarà de manera directa des de la Conselleria de Sanitat Universal a partir del dia 15 d'octubre.

Després d'aquest nou pronunciament de la justícia, Sanitat exigeix a Ribera Salud que "complisca de manera immediata" les instruccions traslladades per la Generalitat en les normes de reversió i que facilite tota la informació requerida per a garantir que la reversió es fa en les millors condicions.

També et pot interessar

stats