La comissió d'actes taurins es reuneix per a pactar recomanacions davant de l'estiu amb més morts des del 2015

La reunió arriba després d'una setmana marcada per la mort de 3 persones i diversos ferits per cornades

Els representants de la Generalitat, de les comissions festeres i experts, aquest dilluns
Els representants de la Generalitat, de les comissions festeres i experts, aquest dilluns / À Punt NTC

La secretaria autonòmica d’Emergències ha convocat per a aquest dilluns la comissió consultiva de festejos taurins tradicionals (bous al carrer) de la Comunitat Valenciana. La reunió arriba després d’una setmana marcada per la mort de 3 persones i quatre ferits greus durant les celebracions d'actes taurins en diversos punts del País Valencià.

Segons ha informat Emergències, la convocatòria és extraordinària i té com a objectiu analitzar la situació actual i elaborar una proposta de recomanacions a les comissions festeres davant de l’increment d’incidències d’aquest estiu. 

Els actes taurins que s'han celebrat les últimes setmanes igualen, amb set casos, les dades de morts per enganxada de bou al pitjor any registrat a la Comunitat Valenciana. L’última víctima, una dona francesa de 73 anys, va morir el passat dijous a les festes de Beniarbeig (Marina Alta). Se sumava a dues defuncions més del diumenge passat, un jove de 24 anys a Vallada (Costera) i un home de 71 anys d'Almedíxer (Alt Palància).

L'agost i el setembre són els dos mesos de l'any en què s'organitzen més actes de bous al carrer. Enguany n’hi ha previstos 13.000, el doble dels organitzats en 2021.

En la reunió es debatran assumptes com la presència policial, els bous morts per les altes temperatures o la presència de menors als recintes.

També et pot interessar

stats