El cap de Cirurgia Cardíaca de La Fe: “La millor sanitat del món no existeix, però sí el nivell d’excel·lència i és el que té la valenciana”

La vicepresidenta segona del Consell desitja que els reconeixements “servisquen d’estímul” als guardonats per a continuar llaurant les seues brillants trajectòries

Els guardonats amb les distincions de la Generalitat, amb el cap del Consell, al final de l'acte en què han rebut els reconeixements
Els guardonats amb les distincions de la Generalitat, amb el cap del Consell, al final de l'acte en què han rebut els reconeixements / Biel Aliño (Efe)

“Orgull, alegria, responsabilitat i el compromís per a treballar en els nostres camps perquè la Comunitat Valenciana continue sent un referent nacional i internacional”. Eren les paraules d’agraïment amb què el cirurgià cardiovascular i cap de Cirurgia Cardíaca de l’hospital La Fe, Juan Martínez, feia públic l’agraïment dels guardonats amb les distincions de la Generalitat rebudes en el solemne acte del Palau de la Generalitat aquest Nou d’Octubre.

El doctor Martínez, representant de l’equip de La Fe que ha rebut la distinció al Mèrit Científic per haver superat el miler de trasplantaments de cor des de finals dels 80, ha repassat les aportacions de cadascun dels guardonats i ha tancat la intervenció agranant cap a casa i lloant la sanitat valenciana.

Els representants del àrea de Cirurgia Cardíaca de l’hospital La Fe, amb el president de la Generalitat, reben la distinció de l'àmbit científic
Els representants del àrea de Cirurgia Cardíaca de l’hospital La Fe, amb el president de la Generalitat, reben la distinció de l'àmbit científic / Rober Solsona (Europa Press)

Al seu parer, “el millor hospital del món no existeix, tampoc la millor sanitat, genèricament parlant”, però “sí que existeix el millor nivell d’excel·lència i és la que té la sanitat valenciana i l’hospital La Fe”. Aquest nivell ha permés al centre, com ha recordat el cirurgià davant un Saló Daurat replet de personalitats de tots els àmbits de la societat valenciana, dur a terme més de mil trasplantaments cardíacs, un miler pulmonars i vora 3.000 hepàtics.

Una jornada més per a reivindicar la igualtat

A més d’aquest equip de sanitaris, les dues jugadores valencianes de la selecció espanyola de futbol, Ivana Andrés i Enith Salón, han rebut l’Alta Distinció de la Generalitat pel seu èxit esportiu recent. No han sigut les úniques esportistes reconegudes; Mireia Martínez, Patricia Pérez, Alba Bautista i Polina Berezina, integrants de l’equip espanyol de gimnàstica rítmica, i la seua entrenadora, Marta Linares, compten des de fa unes hores amb la Distinció al Mèrit Esportiu.

Abans de començar l’acte, la jugadora del València CF i flamant campiona del món amb la selecció espanyola, Enith Salón, no ocultava l'orgull per rebre l’Alta Distinció de la Generalitat i aprofitava l’ocasió per a reivindicar la igualtat. Sense voler entrar “en cap altre tema”, tampoc el del cas Rubiales, Salón ha assenyalat que aquest reconeixement suposava un somni per a ella, un somni engrandit, si cap, i segons ha admés, per rebre’l sent valencianista.

D’altra banda, les dues filles del cantant Nino Bravo han recollit la distinció al Mèrit Cultural que, a títol pòstum, ha rebut son pare, que va faltar fa enguany 50 anys; mentre que el vocalista de la banda Seguridad Social també eixia emocionat a recollir la mateixa distinció en l’àmbit cultural.

Les dues filles de Nino Bravo recullen la distinció que la Generalitat li ha donat, a títol pòstum, a son pare
Les dues filles de Nino Bravo recullen la distinció que la Generalitat li ha donat, a títol pòstum, a son pare / Rober Solsona (Europa Press)

Amparo Ferri, filla del primer, ha manifestat, quan entrava a l’acte de lliurament, que la figura de son pare segueix “ací” gràcies a les persones que continuen “recordant-lo, que no l’han oblidat i que el continuen escoltant”. “Està sent un any superemocionant”, admetia en al·lusió als nombrosos actes que estan recordant son pare enguany. El “colofó” a un any tan important ha sigut, com ha apuntat, rebre aquesta distinció de la Generalitat.

És un honor etern. Som una banda que sempre volem treballar i aquests premis ens venen de meravella perquè ens dona més treballs. José Manuel Casañ - Seguretat Social

“Amb els pèls de punta” així assegurava estar el vocalista de Seguridad Social per haver rebut, juntament amb el cantant Nino Bravo, una de les dues distincions al Mèrit Cultural. José Manuel Casañ es mostrava satisfet perquè, després de “molt d’esforç” i de 40 anys als escenaris, la seua banda ha esdevingut “profeta” en la seua terra. “És un honor etern, m'aborrone. Som una banda que sempre volem treballar i aquests premis ens venen de meravella perquè ens dona més treballs”, exposava poc abans de rebre la distinció.

José Manuel Casañ, de la banda valenciana Seguretat Social, rep la distinció al Mèrit Cultural pels 40 anys de trajectòria del grup
José Manuel Casañ, de la banda valenciana Seguretat Social, rep la distinció al Mèrit Cultural pels 40 anys de trajectòria del grup / Biel Aliño (Efe)

Representants dels bombers, policies, Protecció Civil i el servei d’emergències de l'112, entre d’altres, han recollit el testimoni de la Distinció de la Generalitat pel seu treball en els incendis que van devorar les muntanyes valencianes l’estiu passat, entre ells el de Begís, la Vall d’Ebo, les Useres, Venta del Moro i Calles.

Hi ha molt d'esforç, des dels anys 20 moltes famílies han treballat en l'empresa, com que és de poble sempre hi ha un pare, una mare o algun fill amb nosaltres Jesús Navarro - President de Carmencita

En l’àmbit empresarial, tres directius de la centenària Carmencita, firma de Novelda que comercialitza més de seixanta espècies diferents en una seixantena de països del món, ja tenen la Distinció al Mèrit Empresarial. El president d’aquesta icònica empresa alimentària, Jesús Navarro, minuts abans de rebre la Distinció, afirmava que la distinció que els ha lliurat aquest Nou d’Octubre la Generalitat és el “colofó” brillant al centenari de l’empresa.

“Hi ha molt d'esforç, des dels anys 20 del segle passat, moltes famílies han treballat en l'empresa, com que és de poble sempre hi ha un pare, una mare o algun fill amb nosaltres", assenyalava als periodistes.

"Més nervis que en una mascletà"

La pirotècnica borrianenca Reyes Martí acudia a rebre la Distinció “més nerviosa que si haguera de disparar [una mascletà] a la plaça de l'Ajuntament". Afirma estar “tremolant”, perquè la va sorprendre la Distinció a favor de la igualat que li ha lliurat la Generalitat. En aquesta modalitat, també tres representants dels bancs d’aliments d’Alacant, Castelló i València han recollit les distincions a favor de la igualtat.

L’humorista Carlos Latre, que va començar la carrera professional a Castelló, ha sigut l’únic que ha rebut el títol d’Ambaixador de la Comunitat Valenciana. A l’entrada de l’acte assegurava que l’humor és “una medicina meravellosa” per a aquests temps de crispació i de "no estar bé els uns amb els altres". El còmic afegia que "és molt bonic que et reconeguen a casa, estic aclaparat", assegurava en referència al títol que li ha lliurat la Generalitat.

L'humorista Carlos Latre rep, emocionat, el títol d'Embaixador de la Comunitat Valenciana
L'humorista Carlos Latre rep, emocionat, el títol d'Embaixador de la Comunitat Valenciana / Biel Aliño (Efe)

A tots els guardonats els ha donat pas la vicepresidenta segona del Consell, Susana Camarero, qui ha lloat els distingits, als quals s’ha referit com a “persones il·lustres que han triomfat en diferents disciplines”. La també consellera de Serveis Socials els ha donat les gràcies per les seues aportacions i els ha desitjat que el reconeixement que han rebut “els servisca d’estímul per a desenvolupar les seues brillants trajectòries”.

La Comunitat Valenciana ha revindicat sempre la seua autonomia des del respecte a la llei i a l’estat de dret Susana Camarero - Vicepresidenta segona del Consell

Abans, Camarero ha repassat el que suposa el Nou d’Octubre per a la societat valenciana, i no han faltat les indirectes donada la situació política que viu Espanya.

Amb les negociacions de les forces d’esquerra per a conformar un hipotètic govern espanyol d’esquerres i una possible amnistia a l’horitzó, durant la intervenció Susana Camarero ha recordat que la Comunitat Valenciana ha reivindicat “sempre” la seua autonomia “des del respecte a la llei i a l’estat de dret”, encara que no ha fet cap referència explícita a la incertesa política.

Aquestes paraules de Camarero eren escoltades, de prop, per la presidenta del Congrés, Francina Armengol, i el màxim representant del Senat, Pedro Rollán, així com per la ministra de Ciència i Innovació en funcions, la valenciana Diana Morant, que estaven entre els convidats que han seguit la cerimònia de lliurament de les distincions des del Saló Daurat. 

També et pot interessar

stats