Espanya, bronze en el concurs complet del Mundial de gimnàstica rítmica

El conjunt d'Israel ha guanyat l'or i la Xina, la plata

Les gimnastes espanyoles s'abracen després de la rutina de cèrcols
Les gimnastes espanyoles s'abracen després de la rutina de cèrcols

Espanya ha guanyat aquest divendres la medalla de bronze en el concurs complet del Campionat del Món de gimnàstica rítmica de València, on només ha quedat superada per Israel, or, i la Xina, plata.

Ana Arnau, Inés Bergua, Mireia Martínez, Patricia Pérez i Salma Solaún, que van aconseguir el passaport olímpic per als Jocs de París 2024 gràcies al bronze en el Mundial de Sofia 2022, han sumat una puntuació de 68.600 per a repetir el resultat en terres valencianes.

Les gimnastes dirigides per la subcampiona olímpica Alejandra Quereda han obtingut en l'exercici amb cinc cércols una puntuació de 35.600 i 33.000 en l'exercici de tres cintes i dues pilotes.

Les espanyoles, que havien acabat segones després de la participació de tots els països que integraven el Grup A, han caigut al tercer lloc després del torn del Grup B, en el qual Israel ha superat als vint-i-quatre països amb una puntuació final de 70.800.

Les puntuacions, en comparació amb les de l'últim Mundial a Bulgària, han sigut molt altes en territori espanyol. El 2022 Bulgària va ser, or amb 66.000; Israel, plata amb 64.650, i Espanya, bronze, amb 63.200. Bulgària, que sorprenentment va ser dotzena, i Israel, igual que Espanya, ja tenien el passaport olímpic aconseguit a Sofia.

També et pot interessar

stats