Bravo es reuneix amb associacions feministes per a analitzar el cas de violència vicària a Sueca

La Coordinadora Feminista i Alanna han demanat més recursos i més implicació, major coordinació i major avaluació i seguiment dels casos

La consellera de Justícia, Gabriela Bravo, reunida amb representants de la Coordinadora Feminista de Valècia i de l'associació Alanna
La consellera de Justícia, Gabriela Bravo, reunida amb representants de la Coordinadora Feminista de València i de l'Associació Alanna / À Punt NTC

La consellera de Justícia, Gabriela Bravo, s'ha reunit aquesta vesprada amb l’Associació Alanna, que treballa amb dones i criatures que han patit violència masclista, i amb la Coordinadora Feminista de València, per analitzar l'últim cas de violència vicària a Sueca.

Ambdues associacions han valorat de forma positiva la reunió. Virginia Sanchís, vicepresidenta d’Alanna, s’ha mostrat satisfeta perquè la trobada ha obert una via de treball per tal que la veu de les víctimes i les seues realitats siguen escoltades de primera mà per l’administració i la justícia perquè “es vegen les errades constants que comet l'administració de justícia contra les dones i les seues criatures”. En aquest sentit, Sanchís ha recordat que existeixen informes de les relatories de l’ONU que afirmen que a Espanya existeix un biaix discriminatori cap a les dones i les seues criatures perquè no se les creu, i això és maltractament institucional”, ha postil·lat. 

existeixen informes de les relatories de l’ONU que afirmen a Espanya existeix un baix discriminatori cap a les dones i les seues criatures perquè no se les creu, i això és maltractament institucional” Virgínia Sanchís - Vicepresidenta de l'Associació Alanna

Per la seua part, la representant de la Coordinadora Feminista, Cándida Barroso, ha explicat que han traslladat a la Conselleria una bateria de qüestions i que estan mitjanament satisfetes perquè s’han iniciat una sèrie de compromisos per buscar solucions a les qüestions que depenen d’aquesta conselleria. Però “atendre la violència de gènere és complex i hi intervenen diferents operadors”, ha recordat. 

Algunes de les demandes que han fet són: que es dicten instruccions concretes, que els jutjats es coordinen amb les institucions, un torn específic i exclusiu d'assistència jurídica gratuïta amb la deguda formació multidisciplinar i integral per a l'atenció a les víctimes, canvis legals i un protocol per millorar els procediments i la presa de decisions en l’àmbit judicial. També han posat l’accent en la necessitat d’utilitzar tots els recursos existents de forma obligatòria, com ara consultar les plataformes on estan totes les resolucions judicials en matèria de violència de gènere i altres resolucions que atempten contra la integritat física i sexual.

“Les dones portem molts anys treballant ja i no ens podem permetre aquests errors garrafals ni cap víctima més” Cándida Barroso - Representant de la Coordinadora Feminista de València

Per a Barroso és clar que hi ha errors, poca autocrítica i poca avaluació dels sistemes de protecció, que són serveis públics pagats per tota la ciutadania. “Les dones ja estem molts anys treballant i no ens podem permetre aquests errors garrafals ni cap víctima més”, ha sentenciat. 

Així, les claus perquè no torne a donar-se un cas com el del xiquet assassinat a Sueca pel progenitor són, segons Barroso: “més recursos, més implicació, major coordinació i major avaluació i seguiment dels casos.” 

Seguiment mensual de les propostes

La consellera Gabriela Bravo ha posat en valor les aportacions fetes per Alanna i la Coordinadora Feminista durant la reunió, ja que “són les que treballen, assisteixen i coneixen de primera mà la problemàtica que efecta les víctimes de violència de gènere”.

Així, s’ha mostrat oberta a escoltar aquestes associacions feministes i a tindre en compte totes les seues propostes per a ajustar els recursos de l'administració de justícia a les propostes que les associacions han posat damunt de la taula.

Fruit de la reunió ha sorgit el compromís de la Conselleria de mantindre reunions mensuals amb totes dues associacions per a fer un seguiment de les propostes fetes hui i de les que puguen sorgir en un futur. 

També et pot interessar

stats