Un home mata a ganivetades el seu fill d'11 anys a Sueca

La Guàrdia Civil confirma que l’home tenia una orde d’allunyament respecte de la dona

016, telèfon d'atenció gratuïta a víctimes de violència de gènere
016, telèfon d'atenció gratuïta a víctimes de violència de gènere

La Guàrdia Civil ha detingut un home de 48 anys per l’assassinat a ganivetades del seu fill d'11 anys al seu domicili de Sueca, a la Ribera Baixa. Segons ha confirmat la Benemèrita a À Punt NTC, l’home tenia una denúncia per maltractaments i una orde d’allunyament respecte de la dona dictada pel jutjat de Violència sobre la Dona de Sueca. 

La mare, de 44 anys, tenia la custòdia total del menor, tal com assenyala la Guàrdia Civil; tanmateix, al pare se li havia concedit un règim de visites, del qual es desconeixen els detalls. El menor era l'únic fill de tots dos.

L’episodi, que s’investiga com un cas de violència vicària, l’han descobert l’àvia paterna i la mare del menor. Primerament, l’àvia havia acudit a recollir el xiquet al domicili del pare, on havia passat el cap de setmana, que coincidia amb l'aniversari del menor. Al cap de pocs minuts també s’ha presentat la mare que, com que no havia rebut resposta de ningú, ha alertat el servei d’emergències 112 i la policia, que ha mobilitzat els efectius al lloc dels fets.

Moment en què s'ha alçat el cos del menor, assassinat en el domicili patern
Moment en què s'ha alçat el cos del menor, assassinat en el domicili patern / Xavi Carrau

Fins al lloc dels fets han acudit diverses dotacions de la Guàrdia Civil i la Policia Local que, quan han accedit al domicili, han trobat el cos del menor sense vida. El personal sanitari ha confirmat la defunció del menor i també han atés la mare i l'àvia de la víctima.

L’home ja ha sigut traslladat a la caserna de la Guàrdia Civil de la població, on roman detingut a l'espera de passar a disposició judicial en les pròximes hores.  

Dol i condemna a Sueca i Cullera

El crim ocorregut a Sueca ha commocionat aquesta població i la veïna Cullera, on residia la mare del menut. Ambdós ajuntaments han condemnat els fets i han declarat dos dies de dol oficial. El de Sueca té previst fer-ho aquest mateix dilluns durant un ple, mentre que el de Cullera ja el va decretar diumenge. A més, les dues poblacions han convocat per a aquesta vesprada, a partir de les 20 hores, concentracions per a condemnar la violència masclista i mostrar la repulsa pels fets.

L’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, ha condemnat els fets i sentencia: “Si la violència de gènere ja és condemnable, si afecta un menor en un presumpte cas de violència vicària, encara ho és més”. 

Primera víctima de violència vicària d’enguany

En cas de confirmar-se, es tractaria de la primera víctima de violència vicària d’enguany. Segons dades de la Delegació del Govern contra la Violència de Gènere, l’any 2021 set xiquets i xiquetes van morir per aquesta forma de violència masclista. Des del 2013, any que començaren a registrar-se, 46 menors han sigut assassinats. 

També et pot interessar

stats