Barceló matisa que s'estudia vacunar només els adolescents amb dificultats per a acudir a classe

La consellera de Sanitat Universal deixa clar que la intenció del Consell no és vacunar tots els adolescents entre 12 i 17 anys abans de l'inici del pròxim curs escolar

Un adolescent rep la vacuna contra la Covid-19 als Estats Units
Un adolescent rep la vacuna contra la Covid-19 als Estats Units / Hannah Beier (Reuters)

La Comunitat Valenciana ha introduït un matís en el debat estatal sobre la vacunació dels adolescents. Una vacunació que la ministra de Sanitat, Carolina Darias, va considerar fa uns dies "raonable" i que ha rebut el suport unànime de mestres, pares i fins i tot de l'Associació Espanyola de Vacunes. Però aquest dimarts, la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, ha aclarit que la proposta de vacunació a menors entre 12 i 17 anys que s'està estudiant és la d'inocular només aquells adolescents que no puguen cursar els estudis de manera presencial per les patologies que presenten o perquè reuneixen certs requisits que els ho impedeixen. Barceló ha deixat clar que en cap cas s'ha plantejat inocular a tota aquesta franja d'edat de manera completa.

La consellera ha explicat que el que s'està analitzant en la ponència de vacunes és un estudi plantejat des de Pediatria i Educació sobre la possible vacunació a menors que tenen de 12 a 17 anys que "no han pogut assistir a les classes de manera presencial durant el curs" o que tenen "una situació que els impossibilita acudir al centre". Per això, ha seguit, es descarta de moment una vacunació "completa" a aquesta franja d'edat, i el que està en estudi seria aplicable només als adolescents i menors que "reunisquen una sèrie de criteris o patologies que els impedisquen aquesta assistència presencial" a les classes. La possibilitat està en estudi i encara no s'ha sotmés a debat en el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut.

L'Agència Europea de Medicaments (EMA) va donar el vistiplau perquè al col·lectiu d'adolescents entre 12 i 15 anys se'ls puga administrar la vacuna de Pfizer-BioNTech a finals del mes de maig, en considerar que els efectes secundaris que podrien patir són els mateixos que la resta de la població. I alguns països europeus ja han planificat aquest procés. Romania és el primer país europeu que posa en marxa la vacunació en aquest col·lectiu. I França començarà a vacunar els adolescents entre 12 i 18 anys a partir del 15 de juny.

També et pot interessar

stats