Els assassinats masclistes cauen a l’agost fins a nivells d’abans de la desescalada

Segons les xifres del Ministeri d’Igualtat, dues dones han sigut assassinades, les mateixes que al febrer i al març

Les víctimes de la violència masclista poden telefonar al 016 de manera gratuita
Les víctimes de la violència masclista poden telefonar al 016 de manera gratuïta / À Punt NTC

Durant el mes d’agost dues dones han sigut assassinades per les seues parelles, la primera a Rincón de la Victòria (Màlaga) i la segona a la ciutat de Sevilla.

L'agost que ara deixem ha sigut el mes de l’any amb menys assassinats masclistes des que va començar la desescalada al maig, igualant els mesos de febrer i març. A més, ha sigut el mes d’agost amb menys feminicidis des de 2013. Des que es començaren a arreplegar les dades de violència de gènere, el 2003, només hi ha hagut quatre mesos d’agost amb dos assassinats masclistes.

És una davallada positiva, però contrasta amb les xifres dels mesos anteriors i amb les previsions del govern espanyol, que ja havia alertat que s’esperava un augment dels feminicidis per als mesos de l’estiu. Un augment que si es va experimentar durant el mes de juny, el mes amb més assassinats masclistes de l’any, que va deixar nou dones mortes per violència de gènere. 

Tot i això, una disminució en el nombre de dones mortes no comporta necessàriament una disminució de la violència masclista, ja que aquesta es pot exercir de moltes formes diferents i els assassinats són només la punta de l’iceberg. De fet, aquest mateix dimarts, a Alacant, la policia ha salvat una dona a qui la seua parella havia penjat d’una cortina, i, a Barcelona es busca des de fa més d’una setmana un home per haver assassinat presumptament el seu fill de dos anys.

També et pot interessar

stats