De quins recursos disposen les dones que pateixen violència masclista?

El Ministeri d’Igualtat disposa d’una sèrie de recursos per a ajudar i protegir les dones que pateixen violència masclista

Telèfon d'assistència per atendre la violència de gènere
Telèfon d'assistència per atendre la violència de gènere / À Punt

Pot ser que una dona del teu entorn o tu mateixa patisques violència masclista. En aquest cas, el Ministeri d'Igualtat disposa d'una sèrie de recursos per a denunciar-ho i ajudar-te.

Telèfon 016. El telèfon d'atenció a dones víctimes de violència masclista és anònim, gratuït i confidencial. A més atén tant les dones que pateixen qualsevol tipus de violència masclista com les persones del seu entorn que volen informar-se sobre com ajudar-los. A més, des del passat mes de març atén també dones que pateixen qualsevol tipus de violència sexual. 

En aquesta línia d'ajuda treballen 34 professionals repartides en tres torns al llarg de les 24 hores del dia. Així, al departament d'Informació, les psicòlogues i les treballadores socials treballen les 24 hores del dia els 7 dies de la setmana, mentre que el servei d'assesoria jurídica atén de dilluns a diumenge des de les 8:00 hores fins a les 22:00 hores.

Alternatives a la telefonada. Si no es pot cridar al 016, Igualtat també disposa d’un servei d’atenció a través de WhatsApp en el número 600 000 016 i del correu electrònic 016-online@igualdad.gob.es. L'atenció que es proporciona és la mateixa que a través del telèfon 016.

Accessibilitat. El servei d'atenció del 016 és accessible per a les persones amb discapacitat auditiva, a través del Servei de Vídeointerpretació en llengua de signes, i/o de la parla, a través del servei d’atenció a persones sordes Telesor. També disposa d'un telèfon de text cridant al 900 116 016.

Web del Ministeri. A través del web oficial del Ministeri d’Igualtat es poden consultar tots els recursos contra la violència masclista en línia, incloent-hi un directori en què es poden localitzar tot els serveis a què es pot accedir en cada municipi, mitjançant un mapa. Així, entre altres, es pot consultar el servei d'assessorament legal, informació o atenció policial més proper a la nostra localització.

Alertcops. L'aplicació mòbil Alertcops permet informar les forces de seguretat de l'estat davant de qualsevol fet delictiu de què se siga víctima o testimoni. A més, disposa d'un botó del pànic per a alertar immediatament la Policia Nacional i permet gravar conversacions perquè estiguen a la disposició de les forces de seguretat. Per fer-la servir només cal descarregar-la i registrar-s’hi com a víctima de violència de gènere.

També et pot interessar

stats