Arxivada la investigació pel tracte a pacients en l'antic hospital La Fe de València

El jutjat d'instrucció i la Fiscalia consideren que els fets denunciats no són constitutius d'infracció penal 

Instal·lacions de l'antiga Fe de València, en una imatge d'arxiu
Instal·lacions de l'antiga Fe de València, en una imatge d'arxiu / Europa Press

La titular del jutjat d'instrucció número 21 de València, que investiga presumptes deficiències en l’atenció a pacients amb coronavirus de l’antic Hospital La Fe de València, ha decretat el sobreseïment lliure de la causa en no haver detectat que els fets denunciats siguen constitutius d'infracció penal, segons ha pogut confirmar À Punt.

La Fiscalia de València, que també mantenia una investigació oberta, ha conclòs que les persones ingressades en les instal·lacions de l’escola d’infermeria, majoritàriament ancianes, no van patir "lesió, empitjorament o cap perjudici" per les suposades males condicions que es denunciaven en una carta anònima. Després d'analitzar l'informe elaborat per l'Equip d'Inspecció de Serveis Sanitaris i el Ministeri Fiscal, la magistrada determina que "no consta infracció de protocol, procediment o norma d'actuació sobre aspectes essencials en l'organització i assistència dels pacients i personal sanitari".

Les diligències penals s'iniciaren després de les denúncies que presentaren la defensora del pacient, Carmen Flores, i el diputat autonòmic del PP en les Corts José Juan Zaplana, en fer-se pública una carta anònima que relatava presumptes deficiències en l’atenció a pacients que havien sigut traslladats a les instal·lacions sanitàries de l’antic hospital, que actualment acullen malalts de coronavirus. La missiva, publicada en un mitjà de comunicació, l'havia escrita suposadament una infermera la identitat de la qual es desconeix. 

Sobre aquestes denúncies, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública va realitzar una inspecció interna per a aclarir la situació en què estaven les instal·lacions. Així mateix, va emetre un comunicat afirmant que la carta anònima creava un "relat enganyós que qüestiona la tasca i la bona praxi dels professionals de la sanitat valenciana", encara que no entrava al detall en el contingut.

També et pot interessar

stats