El jutge demana informes a Sanitat sobre l’atenció a pacients en l’antic Hospital La Fe

La Conselleria de Sanitat Universal ha iniciat una investigació interna.

Una persona passa per davant de l'antic Hospital La Fe de València
Una persona passa per davant de l'antic Hospital La Fe de València / À Punt NTC.

El jutjat d’instrucció número 21 de València ha iniciat investigacions prèvies sobre l’atenció a pacients en l’antic Hospital La Fe i ha sol·liciat informes a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, segons ha donat a conéixer aquest dijous el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

Les investigacions s’inicien després d’una denúncia que va presentar el PP en fer-se pública una informació sobre presumptes deficiències en l’atenció a pacients en les instal·lacions sanitàries de l’antic hospital, que actualment acull malalts de coronavirus.

A aquestes diligències prèvies s’ha incorporat també una denúncia de l’Associació del Defensor del Pacient pels mateixos fets, que va ser presentada davant la Fiscalia, i que ha sigut enviada al jutjat.

Les denúncies sobre deficiències en les instal·lacions i precarietat en l’atenció als pacients es van fer públiques al llarg del cap de setmana després del testimoni enviat per carta per una presumpta infermera anònima. En la carta assenyalava que hi havia pacients nugats, i que alguns li havien demanat que els matara. El relat va ser publicat pel diari digital El Español després de parlar amb altres treballadors del centre i amb testimonis.

Aquest dilluns, dues notícies publicades per El Español i el diari El País donaven veu a la família d’un malalt de coronavirus, que també va denunciar les condicions precàries de l’antic Hospital La Fe i l’atenció que va rebre el seu pare durant l’ingrés hospitalari.

Sanitat sol·licita una inspecció

Sobre aquestes denúncies, la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, va dir dimarts que el seu departament ha sol·licitat una inspecció interna que informe sobre la situació en què es troben les instal·lacions. Barceló ha afegit que ja durant el mes d’octubre s'hi va fer una inspecció que va determinar la idoneïtat per a rebre pacients.

Barceló va dir que la Conselleria es posa a disposició del jutjat per a tot allò que necessite, i ha remarcat que no ha rebut cap queixa per part de cap usuari sobre l’atenció rebuda. Sobre això, ha incidit en l’anonimat de la carta de la presumpta infermera que denunciava irregularitats, i que ha motivat les investigacions judicials.

La conselleria va defendre l'actuació a la Fe i va xifrar el cap de setmana passat en un centenar els pacients en aquest espai, un terç en estat lleu, la majoria de més de 80 anys i amb malalties associades. Barceló va assegurarque el seu departament no tenia cap queixa per deficiències, condicions precàries o falta d'assistència a pacients en aquestes instal·lacions i "sí felicitacions", al mateix temps que va defendre el treball dels sanitaris "que s'estan deixant la pell" en la seua tasca.

També et pot interessar

stats