L'alzireny hospitalitzat a Mèxic ja està a casa

El jove Adrián Fernández ha passat quasi vint dies a l'UCI per una parada cardiorespiratòria després d'ofegar-se en la piscina d'un complex hoteler

Adrián Fernández en l'eixida de l'hospital a Cancún
Adrián Fernández a l'eixida de l'hospital a Cancún / Facebook
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
28 de maig 2024 - 09:02 Actualitzat: 28 de maig 2024 - 15:03

Després de més de tres setmanes d'angoixa, Adrián Fernández Poveda ja descansa a sa casa d'Alzira, segons ha avançat el diari Levante i ha confirmat este dimarts À Punt NTC. Este veí de la capital de la Ribera Alta ha viscut un autèntic malson en el viatge de noces a Cancún, on ha hagut d'estar hospitalitzat en una unitat de cures intensives (UCI) durant quasi vint dies per una parada cardíaca, amb la vida pendent d'un fil i una factura econòmica astronòmica. Finalment, s'ha despertat i ha deixat arrere un episodi per a oblidar.

El jove alzireny, de 39 anys, passava la lluna de mel amb la parella i el fill en un hotel a Playa del Carmen, una destinació molt coneguda i turística de la Riviera Maya (Mèxic). La tragèdia esclatava el 5 de maig, quan el seu cor va parar-se sobtadament mentre es banyava en la piscina del complex hoteler i quasi s'ofega. Va ingressar d'urgència en l'UCI d'un hospital privat de la zona en estat crític, però les despeses per l'atenció sanitària superaven les cobertures del segur.

A 8.000 euros diaris, prompte la factura va adquirir dimensions desproporcionades i la gravetat del pronòstic d'Adrián feia impossible canviar-lo de centre o retornar-lo a Espanya. El 24 de maig, després de dènou dies ingressat, finalment va rebre l'alta. El cost de l'hospitalització, que s'acosta als 100.000 euros, s'ha pogut sufragar gràcies a la solidaritat ciutadana. Els donatius aportats per centenars de voluntaris que han donat suport a la causa i les activitats benèfiques promogudes per associacions festives, esportives i socials d'Alzira han permés a la família aguantar el colp econòmic i saldar el deute amb l'hospital mexicà.

Este dilluns, una vegada consolidada la recuperació i resolts els últims tràmits burocràtics, Adrián ha pogut agafar un vol amb la parella i el fill per a fer el viatge de tornada a casa. Eren vora les nou de la nit en horari peninsular quan arribaren per fi a casa segons ha contat a este mitjà la sogra, que encara no ha pogut veure'ls. Ara, tots tres tenen en el cap un objectiu: descansar i deixar arrere el suplici que han viscut al continent americà.

L'alcalde d'Alzira, Alfons Domínguez, ha confirmat en declaracions a À Punt que l'home està "anímicament bé, però físicament molt cansat". "Amb l'acollida que han tingut i tot el que els mimaran la família i els amics, es recuperaran molt ràpidament", ha assenyalat el regidor, que ha traslladat "l'agraïment" que sent esta família cap a "tot el poble". L'Ajuntament del municipi prepara un acte obert a la ciutadania per a retre'ls homenatge en les pròximes setmanes i este dimecres, a més, està previst que a Adrián li facen més proves mèdiques per tal de fer un seguiment exhaustiu de l'estat de salut.

També et pot interessar

stats