Familiars d'un veí d'Alzira en estat crític demanen ajuda per a sufragar el tractament en un hospital de Cancún

El valencià està ingressat en un centre privat, que té un cost diari de 8.000 euros, i el trasllat a un públic seria "quasi sentència de mort"

Adrián Fernández i la seua esposa, Sofia Parada, el dia de la seua boda
Adrián Fernández i la seua esposa, Sofia Parada, el dia de la seua boda / À Punt NTC

Una família d'Alzira ha fet este dimecres una crida per a sufragar els 8.000 euros diaris que li exigeix un hospital privat de Cancún per l'assistència mèdica d'Adrián Fernández, que està ingressat en coma després d'haver patit una parada cardiorespiratòria després d'un tall de digestió.

Adrián estava de viatge de noces a Mèxic al costat de la seua dona, Sofia Parada, sanitària de professió, i el seu fill de set anys. Mentre prenia el bany a la piscina del complex on s'allotjaven, Adrián va tindre un tall de digestió i, a conseqüència d'això, va patir un ofegament, i per això va entrar en parada cardiorespiratòria.

Així ho ha relatat Sofia, que afig que, afortunadament, els mitjans sanitaris van poder reanimar-lo. "Després de l'ofegament, a Adrián el va haver d'assistir el personal de l'hotel i va ser traslladat d'urgència a l'hospital més pròxim. Una vegada allí, li van poder reanimar les constants vitals, però continuava sense coneixement i van enviar-lo a un altre hospital amb més recursos mèdics, donada la gravetat que presentava. Hui Adrián segueix en coma, està en fase crítica", relata la seua dona en un escrit en què demana ajuda i que corre pels grups de WhatsApp.

Malgrat la "duresa" d'esta situació ja per si mateixa, fa un parell de dies l'asseguradora mèdica els va comunicar que ja no es feien càrrec de l'ingrés a l'UCI per haver superat el límit de 20.000 euros que tenien contractat i que, per tant, la parella havia d'assumir les despeses sanitàries des d'eixe mateix dimecres. Este fet implica, segons adverteix la família, "una despesa diària de 8.000 euros", un cost "molt alt" per a poder-lo assumir.

El centre sanitari ha oferit traslladar Adrián a un hospital públic del país, però la família subratlla que, en l'estat "crític" en que està, l'opció significaria "quasi una sentència de mort". Per això, reconeixen que se senten "desesperats". "Necessitem despertar d'este malson i que puguem tornar a casa tots tres, però sobretot que Adrián es recupere", diu Sofia.

La família de la víctima ha contactat amb l'ambaixada espanyola a Mèxic, però lamenten que no els han oferit "moltes solucions". Per este motiu, han iniciat una campanya per a arreplegar fons i una altra de difusió en xarxes socials per a contar la seua història i aconseguir "el màxim abast". "Tota ajuda és poca", subratllen.

També et pot interessar

stats