L’alzirenc ingressat a Cancún haurà de viatjar a Espanya quan puga agafar un vol comercial

El jove, ingressat en l'UCI d'un hospital de Cancún (Mèxic) des del passat 5 de maig, evoluciona favorablement i este cap de setmana podria passar a planta

Un dels cartells penjats en un establiment d'Alzira que col·labora en la campanya de recaptació de fons per al tractament sanitari
Un dels cartells penjats en un establiment d'Alzira que col·labora en la campanya de recaptació de fons per al tractament sanitari / À Punt NTC

El jove alzirenc ingressat en l'UCI d'un hospital de Cancún (Mèxic) des del passat 5 de maig evoluciona favorablement i este cap de setmana podria passar a planta, segons ha informat la família, que espera amb això reduir les despeses mèdiques. "Cada dia estem més contents de la seua evolució", ha assenyalat la cunyada del jove, Marta Parada, ja que "està conscient i coneix a tots" i, tot i que encara requereix respiració assistida, els metges els han comunicat que podria abandonar l'UCI "entre hui i demà".

Sobre la possibilitat del seu trasllat a Espanya, Parada ha indicat que caldrà esperar fins que puga viatjar en un avió convencional. Segons ha assenyalat, la família ja ha descartat la possibilitat d'un avió medicalitzat. "Des del consolat ens han oferit un metge que acompanyaria Adrián en un vol convencional", informa Parada.

La família explica que també espera que el seu trasllat a planta reduïsca les despeses hospitalàries, que superaven els 8.000 euros diaris. Marta, en nom de la família, ha agraït les donacions i mostres de solidaritat que han rebut, sobretot del municipi d'Alzira (València) on resideixen, que este cap de setmana ha tornat a organitzar activitats esportives i culturals per a recaptar diners.

L'home, Adrián Fernández, i la seua dona, Sofía Parada, es trobaven de lluna de mel en un hotel a Cancún al costat del seu fill de set anys quan va patir un tall de digestió en la piscina i un ofegament posterior que li va provocar una parada cardiorespiratòria. Els socorristes van aconseguir reanimar-ho i va ser traslladat a l'hospital més pròxim, situat a una hora de distància de l'hotel, on va ingressar en estat crític, i desplaçat posteriorment a un altre centre hospitalari amb coma induït.

L'endemà passat del seu ingrés, l'assegurança mèdica que tenia contractada la parella per al viatge els va informar que havien superat el màxim permés per la pòlissa, uns 25.000 euros, i ja no es podien fer càrrec de les despeses.

La família va obrir Malson familiar a Cancún en la plataforma GofundMe per a recaptar fons i es va plantejar demanar préstecs bancaris perquè no podia assumir el cost.

També et pot interessar

stats