La família de l’alzirenc ingressat a Cancún: “Necessitem que es recupere, però per a això cal l’ajuda del govern”

Parents i amics del jove hospitalitzat pels símptomes d’ofegament demana suport per a costejar els 8.000 euros diaris que costa l’ingrés a l’UCI del jove, en estat “crític”

Marta, la cunyada d'Adrián, explica a À Punt l'angoixant situació que travessa la família
Marta, la cunyada d'Adrián, explica a À Punt l'angoixant situació que travessa la família / À Punt NTC

“Necessitem que es recupere i torne a casa, però per a això ens cal l’ajuda del govern”. És el clam desesperat de la família d’Adrián Fernández, un alzirenc que està ingressat a la unitat de cures intensives (UCI) d’un hospital de Cancún, on li ofereixen una atenció que val 8.000 euros diaris. La família d’este jove, que es debat entre la vida i la mort, reclama ajuda a la ciutadania, però sobretot a les administracions, per a poder costejar l’atenció hospitalària, ja que l’assegurança de salut del viatge ja no els abona més despeses.

Este jove d’Alzira està des de diumenge en un hospital privat. És on el van remetre des d’un primer centre hospitalari en veure la transcendència de les lesions que li havia provocat una parada cardiorespiratòria probablement vinculada a un tall de digestió.

Ara per ara, el centre on està ingressat és l’únic que li pot dispensar l’atenció que necessita una persona en el seu estat, però eixa atenció costa 8.000 euros diaris, com ha relatat a À Punt la cunyada, Marta Parada, qui des d’Alzira mou fils per a aconseguir fons d’on siga.

Sense alternativa

Tot i que durant els dos primers dies en què l’assegurança ja no es feia càrrec de les despeses sanitàries els estalvis de la parella i les aportacions de familiars i amics els han permés pagar l’hospital, ara les reserves s’esgoten. Adrián ha de quedar-se ingressat al centre: “No hi ha cap altre hospital a la zona amb eixos serveis i els metges desaconsellen totalment moure’l perquè està en estat crític, en coma induït, per això qualsevol ajuda que ens donen serà bona”, demanava Marta Parada.

L’ambaixada està en contacte amb Sofía, la dona d’Adrián, però assegura que no es pot fer càrrec de la despesa sanitària. També des del consistori alzirenc tracten de gestionar amb les administracions superiors algun tipus d’ajuda, i familiars i amics de la parella fan aportacions a un compte bancari que s’ha obert, però Marta remarca que els elevats costos diaris fan difícil assumir-ho.

“Necessitem ajuda”, remarcava la cunyada d’Adrián una vegada i una altra davant de les càmeres d’À Punt. “L’assegurança sanitària que s’havien fet ha pagat ja 30.000 euros en despeses, els ha pagat els primers dies de l’hospital privat, els trasllats... però ara ja han arribat al màxim de les cobertures i l’asseguradora no abona res més”, lamentava Marta.

Els fets van passar diumenge. El jove, que havia acudit amb la dona i el fill de set anys a Cancún com a viatge de noces, ja que s’havien casat al gener, sembla que va patir una parada cardiorespiratòria quan intentava eixir de la piscina de l’hotel on s’allotjaven.

Els metges tenen esperances de recuperació, però necessita més temps a l’hospital i ara descarten totalment moure’l

El jove, en quedar submergit, quasi ofegat, i rebre una primera atenció dels socorristes de la piscina, va ser derivat a un hospital, però en veure el seu estat, el van remetre a un segon centre, privat, amb millors condicions en l’UCI per a atendre’l.

“Adrián està en una situació complicada, molt malament. No té lesions cerebrals, però els pulmons tenen en una situació molt delicada”, relatava, amb la veu tallada, la germana de la seua recent esposa. “Els metges sí que els han donat esperances de recuperació, però necessita més temps a l’hospital i ara descarten totalment moure’l. Està en coma induït i hem d’esperar la recuperació”, explicava.

Ara, les famílies d’Adrián i Sofía, tant els que s’han traslladat a Cancún com els que estan movent cel i terra des d’Alzira per a recaptar fons, confien que, de la mateixa manera que l’estat espanyol va oferir ajuda al veí del País Basc ingressat en un hospital de Tailàndia en estat crític, ara mostre idèntica solidaritat amb Adrián. 

També et pot interessar

stats