Alacant talla el centre per a donar pas a la Plantà i el muntatge de barraques

Per a afavorir els desplaçaments, a partir de dimecres s’amplia el servei nocturn de bus, mentre que el tramvia circularà les 24 hores des de dijous

Estos son els carrers tallats durant les festes de Fogueres d'Alacant / À Punt NTC

Alacant entra en la setmana gran de les festes i els primers a percebre-ho, des de bon matí, han sigut els conductors. Comencen els talls de trànsit al centre, que s’allargaran fins a primera hora del dimarts 25 de juny per a permetre el trasllat dels monuments, que des de hui comencen a prendre els carrers de manera generalitzada, i cedir l’espai públic a racons i barraques. Pel que fa als actes, la ciutat acull este dilluns a la vesprada l’Arribada del Foc, que donarà pas, demà dimarts, a l’inici de les mascletaes a la plaça dels Estels. L’activitat a les comissions comença a ser frenètica.

El dispositiu especial de trànsit amb motiu de les Fogueres 2024 arranca de manera oficial este dilluns, 17 de juny, a les 7:00 hores i es prolongarà fins al 25 de juny, a les 8.00 hores. S’ha establit un circuit restringit al trànsit per a permetre la plantà dels monuments. Des del Servei de Trànsit de l'Ajuntament d'Alacant recomanen l'ús de transport públic, que estarà reforçat durant estos dies.

L’Ajuntament d’Alacant ha restringit al trànsit l’avinguda del Doctor Gadea, Federico Soto, General Marvá, Benito Pérez Galdós, plaça Músic Óscar Tordera Iñesta, carrer del Poeta Carmelo Calvo, Pare Mariana, plaça de Santa Teresa, carrer de la Costera de la Fàbrica, Vázquez de Mella, Na Violant, així com les avingudes Juan Bautista Lafora i Doctor Ramón y Cajal. A més, es tallaran al trànsit Alfons el Savi i Estació.

D’altra banda, fins a les 8 del matí del dia 25, la circulació al centre d’Alacant es limitarà a 20 km/h i es restringirà, encara més, dins del perímetre delimitat, en funció dels actes de les Fogueres. Per això, des del consistori conviden a optar pel transport públic i, en cas d'utilitzar el vehicle privat, circular per l’anell de circumval·lació (Via Parc, Gran Via i corredor litoral) fins a zones pròximes al centre i on es puga accedir a aparcaments públics.

Enfront de la tranquil·litat que comporta el tall del trànsit, l’activitat bull a les comissions foguereres. Està previst que este dilluns a la nit, a partir de les 11 hores, comencen a arribar les peces que resten de les fogueres oficials a les portes de l’Ajuntament, per això els carrers de l’entorn del consistori també es tancaran totalment al pas de vehicles, com apunten fonts municipals.

Una vegada recollits els ninots de l'exposició, les fogueres d’Especial i Primera també poden començar a plantar amb l’inici de la setmana, mentre que el muntatge de barraques, racons i carrers adornats es podrà fer a partir de dimarts al matí, com especifiquen des de l'Ajuntament.

El concurs de mascletaes, programades cada dia a les dos des de demà dimarts fins al dia de Sant Joan, comportarà la prohibició d'estacionar en els carrers de la zona dels Estels.

Més bus i tramvia

Fonts municipals apunten que, per a afavorir l'ús del transport públic estes Fogueres, “s'han establit línies, horaris i freqüències reforçades en diverses línies d'autobús i en el Tram”.

Del dimecres 19 fins al dia gran de les Fogueres, el 24 de juny, circularan les línies nocturnes d'autobús 03N i 03NH, 13N i 13 NH, 22N i 22NH. Respecte al TRAM, les línies 1, 2, 3 i 4 prestaran servei ininterromput entre el dijous 20 i el 25 de juny. Les mateixes fonts destaquen que, amb motiu de les mascletaes, del 18 al 24 de juny es tancarà l'estació d'Estels entre les 13:30 i 1:20 hores.

També et pot interessar

stats