Compte arrere per al trasllat de la foguera oficial d’Alacant

El monument, de Pedro Espadero i estètica dels anys huitanta, farà vint metres d’alt 

Maqueta i peces de la foguera oficial d'Alacant, obra de Pedro Espadero / À Punt NTC

Tot preparat perquè este dijous de vesprada-nit es traslladen les peces de la foguera oficial d’Alacant, que du per lema "Llegendes alacantines". Vehicles de la Policia Local escortaran la comitiva de tots els tràilers que transportaran el mig centenar de peces i ninots que componen este monument de l'artista Pedro Espadero que farà vint metres d'alt i tindrà un remat de setze metres de diàmetre.

Amb este monument, Espadero fa una mirada arrere als anys huitanta i recupera l’estil que feia en aquella època i que tant li agradava, segons ell mateix ha confessat a À Punt. Pel que fa al muntatge de la foguera, diu que el que més el preocupa és la col·locació del remat, una peça de setze metres de diàmetre. Espadero no fa servir ferro per a les seues fogueres, per tant, l’operació presenta cert risc, i per això li lleva una mica la son, reconeix. 

Detall d'una de les peces de la foguera oficial d'Alacant, obra de Pedro Espadero
Detall d'una de les peces de la foguera oficial d'Alacant, obra de Pedro Espadero / À Punt NTC

Mentre els tallers dels artistes foguerers treballen a destall acabant tots els últims detalls, els que ja han viscut el dia de Sant Joan per avançat són els usuaris del Centre d'Intervenció de Baixa Incidència de la Creu Roja. Mitja dotzena de persones sense sostre han fet esta foguera dedicada als contes infantils.

Alvise Mazzocchin, un dels usuaris d’este centre, ha explicat a À Punt que s’hi ha sentit quasi com a casa i que participar en la construcció i muntatge de la foguera li ha servit per a mantindre’s ocupat. 

La bellesa del foc de la foguera La Ceràmica, que habitualment col·labora amb Creu Roja, ha encés la metxa que ha cremat la foguera. I després de la cremà, els participants han pogut gaudir de la banyà, aigua fresca que un dia de sol com este divendres s'agraïa. 

També et pot interessar

stats