Modistes i brodadores ultimen els detalls de la indumentària de Fogueres

Enguany l'entrada de bandes s'ha avançat en el calendari habitual de la festa i ja han entregat el 80% de les comandes

Últims detalls per a la indumentària de les Fogueres d'Alacant / À Punt NTC

Compte arrere per a portar la indumentària de les Fogueres. Els professionals del sector tèxtil alacantí treballen estos dies sense parar per a entregar a temps les darreres comandes, a deu dies de l'Ofrena a la Mare de Déu del Remei. La setmana passada ja van avançar molta faena, però estos dies modistes i brodadores s'ocupen dels retocs d'última hora i dels vestits que molts festers es reserven per a estrenar en l'Ofrena.

Enguany, l'entrada de bandes s'ha avançat en el calendari habitual de la festa. Per això a hores d'ara ja s'ha entregat el 80% de les comandes. "Falten alguns detalls, algunes coses d'última hora", ha dit Toni Santón, un dels indumentaristes. Conchi Beneyto, una altra professional del sector, ha explicat que estan "ultimant detalls i cosint per tindre-ho tot la setmana que ve".

La gran revolució dels últims anys ha sigut en la indumentària masculina. Un èxit per a un any en què —diuen— ha crescut el volum de les comandes, i això que algunes són renovacions i d'altres, segons vestits. Ara els esforços se centren en els vestits fets específicament per a l'Ofrena. És el cas de Lídia, que enguany ha acomplit així un vell desig. "Em feia il·lusió fer-me un vestit negre per a l'Ofrena", ha assegurat als micròfons d'À Punt.

Quant a les tendències d'enguany, el vellut és un dels teixits escollits per als actes religiosos i d'altres molt importants, com ha explicat Beneyto.

D'altra banda, ja s'ha obert l'agenda per a les comandes del 2025, sobretot pel que fa a les belleses i les dames de les diverses fogueres.

També et pot interessar

stats