El Tram d’Alacant circularà les 24 hores per Fogueres

FGV programa 2.674 trajectes des de dijous fins a dimarts, on hi haurà més de 800.000 places per a viatgers

El cap del Consell durant la visita al centre de gestió del Tram d'Alacant este divendres
El cap del Consell durant la visita al centre de gestió del Tram d'Alacant este divendres / Generalitat

El Tram d’Alacant circularà dia i nit, sense interrupcions, durant les Fogueres. Des del dijous 20 fins al dimarts 25 de juny, el servei de tramvia circularà contínuament. Per a donar esta cobertura, que s’implanta per primera vegada a la ciutat, Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) contractarà quaranta persones més, que s’afegiran a l’increment de la plantilla de neteja i seguretat.

Així ho ha anunciat este divendres el president de la Generalitat, Carlos Mazón, en l’acte de presentació del dispositiu de la xarxa de tramvia d’Alacant per a les pròximes festes, en què es programaran 2.674 circulacions, 2.045 ordinàries i 629 especials.

En conjunt, s’oferiran 807.744 places als usuaris durant els cinc dies principals de Fogueres i els combois recorreran 40.748 quilòmetres, “l'equivalent a una volta al món”, com apunten fonts de la Generalitat.

L’ampliació del servei a les 24 hores del dia implicarà un “esforç organitzatiu sense precedents”, com apuntava Carlos Mazón. El cap del Consell ha indicat que este “esforç extraordinari ja es fa per Falles i, ara també, per Fogueres perquè l'equitat territorial també ha d'arribar a les festes d'Alacant”.

El dispositiu implicarà un reforç de la plantilla amb una dotzena de maquinistes, 22 agents d'estació i sis interventors, que s'uniran a l'increment de personal de neteja i de seguretat. Precisament, els quaranta vigilants de seguretat que presten el servei ordinari en el Tram d’Alacant es reforçaran amb 150 agents més.

FGV estima que durant els dies principals de les Fogueres, entre el 20 i el 25 de juny, més de mig milió d'usuaris utilitzaran els serveis del Tram d’Alacant. L'horari especial per a estes festes s'ofereix en les línies 1, 2, 3 i 4.

Per a augmentar la capacitat, els tramvies circularan en la majoria dels casos en doble composició i, d'altra banda, els trens de la Línia 1, que uneix Estels i Benidorm, pararan a Mutxavista i Costa Blanca.

Com en anys anteriors, FGV, en coordinació amb els serveis municipals de seguretat, tancarà la parada d'Estels, del 18 al 24 de juny, a les 13:30 hores i fins a 14:20 hores aproximadament, per les mascletaes. Els usuaris podran accedir al Tram per la pròxima, la del Mercat.

Abans d’este dispositiu especial de Fogueres es reforçarà el servei este cap de setmana per la Desfilada del Ninot. Dissabte s'oferirà un servei especial nocturn, aproximadament fins a les 3 hores de la matinada, per a facilitar els desplaçaments. Les línies de tramvia 2, 3 i 4 prolongaran l'horari habitual.

Dimarts s’adjudicaran les obres de l’estació central

D’altra banda, i pel que fa a la millora de la xarxa de tramvia a la ciutat, el president de la Generalitat ha avançat que el dia 18 presidirà a Alacant una reunió extraordinària amb FGV per a adjudicar l'inici de les obres de l'estació central del Tram per tal que en setembre puguen començar les obres en esta infraestructura, que la ciutat espera des de fa huit anys, segons apuntava Mazón.

Amb este projecte, la Generalitat pretén crear un gran node intermodal on convergisquen els fluxos de llarg recorregut, el sistema Tram i els serveis d’autobús urbans, metropolitans i interurbans. A més, l'objectiu és connectar amb l'aeroport a través de la variant de Torrellano i a poca distància de la terminal de creuers del port d'Alacant. 

També et pot interessar

stats