Les fogueres d'especial d'Alacant ultimen els detalls dels monuments

Els artistes fallers Luis Espinosa i del tàndem Pérez i Gallego mostren els seus avanços a les fogueres de Florida-Plaça de la Vinya i Séneca - Autobusos

Les Fogueres d'Especial posen a punt els seus monuments / À Punt NTC

Els artistes fallers s'afanyen a treballar en la secció especial de les Fogueres del 2024. Esta vesprada, un equip d'À Punt ha visitat els tallers de Luis Espinosa i del tàndem Pérez i Gallego, on han comprovat com lluiran els monuments de les fogueres de Florida-Plaça de la Vinya i Séneca - Autobusos. 

Luis espinosa, artista foguerer de Florida-Plaça de la Vinya, ha explicat que enguany la figura que prepara es diu Konectika, l'obra amb la que es esta foguera es bateja en la secció especial. "Representa, segons la mitologia xinesa, el yin i el yan, responsable de l'equilibri del món. Este és el cap, que serà per a la foguera Plaça la Vinya", ha dit. Els membres estan emocionats i il·lusionats, perquè volen arribar "fins al més alt".

Té la meitat de la foguera amb colors freds i l'altra meitat amb colors càlids. Els pinzells de Bernard són els encarregats d'aconseguir les tonalitats desitjades de l'àngel i de la diablessa, dos figures centrals de la mitologia xinesa que representen el bé i el mal. 

On les mentides també prenen color és al taller de l'equip d'artistes Toni Pérez i José Gallego, amb el monument "Vamos a contar mentiras". "Tot el que ens rodeja és una xicoteta mentira, especialment el centre. És un home poderós sobre una catedral de mentires", ha descrit Pérez sobre les figures de l'obra. Gallego ha coincidit en què "les fogueres han de ser crítica i sàtira". Què millor que eixe humor àcid i satíric per a fer un repàs per l'actualitat.

També et pot interessar

stats