La foguera infantil d'Òscar Esplà i la gran de Port d'Alacant s’estrenen en categoria Especial

Amb els monuments pràcticament enllestits, visitem els tallers dels artistes foguerers per a fer un colp d’ull

Dos figures de la foguera "L'efecte papallona", de Port d'Alacant i els artistes Bañuls i Ruiz / À Punt NTC

A una setmana de tindre totes les fogueres als carrers d'Alacant, en visitem dos que pugen de categoria. La infantil d'Òscar Esplà i la gran de Port d'Alacant competiran enguany en la secció Especial i els artistes ultimen els preparatius als tallers.

La Foguera Òscar Esplà ha triat David Ojeda per a pujar a la màxima categoria infantil i ho farà amb una foguera que porta per lema “Fills del poble” i que vol destacar per l'estètica. L’artista ha explicat en declaracions a À Punt que volien fer una foguera “més folklòrica”, perquè últimament eixos temes s’estan perdent molt, i s’està apostant per temes més moderns. Però al mateix temps han apostat per uns colors més “moderns”, més apagats, amb presència dels ocres i els tons pastel, per a diferenciar-se de la resta de monuments, que solen tindre colors més cridaners. 

La foguera d'Òscar Esplà, “Fills del poble”, de l'artista David Ojeda, està pràcticament enllestida
La foguera d'Òscar Esplà, “Fills del poble”, de l'artista David Ojeda, està pràcticament enllestida / À Punt NTC

D’altra banda, la foguera Port d'Alacant planta en la màxima categoria enguany que celebra que fa 25 anys que van guanyar el primer premi. Ho farà de la mà dels artistes Banyuls i Ruiz i amb el monument “L’efecte papallona”. Salva Bañuls explica que estan ja en l’últim pas del procés de creació de la foguera: envernissant, fent els últims retocs i preparant-la per al transport. 

Una altra de les novetats d’aquest 2024 és que plantaran el monument a la plaça del Port, just enfront de la plaça de la Mar. Una localització “espectacular” per a plantar una foguera, assegura l’altra part del binomi d’artistes, Néstor Ruiz.

Figures de la foguera "L'efecte papallona", de Port d'Alacant i els artistes Bañuls i Ruiz
Figures de la foguera "L'efecte papallona", de Port d'Alacant i els artistes Bañuls i Ruiz / À Punt NTC

També et pot interessar

stats