La foguera Baver - Els Antigons guanya el ninot indultat de les Fogueres d'Alacant 2024

El ninot infantil indultat pertany a la foguera Sagrada Família

Ninots indultats Fogueres 2024
Ninot indultat (esquerra) i Ninot infantil indultat (dreta) de les Fogueres 2024 / À Punt Notícies

Les Fogueres d'Alacant ja coneixen els ninots indultats d'enguany. Per votació popular, amb 1.348 vots, el ninot indultat en la categoria adulta ha sigut per a la foguera Baver - Els Antigons, obra de Paco Torres i dissenyat per Paco Camallonga, de l'estudi Falles 3D.

Quant a la categoria infantil, el públic ha salvat de les flames, amb 1.343 vots, el ninot de la foguera Sagrada Família, una creació de l'artista Míriam García Sandemetrio.

El veredicte s'ha conegut este diumenge cap a les 20:50 h després d’un emocionant recompte de vots que han viscut amb emoció i nervis totes les comissions festeres congregades a la Llotja del Peix. 

Millor ninot de barraca

El certamen d'enguany ha tingut novetats importants començant pel mateix format, ja que el lliurament de premis s'ha realitzat en el lloc del recompte just després que es fera públic el resultat.

La novetat més destacada, però, ha sigut que per primera vegada els alacantins i alacantines han votat el millor ninot de barraca. El guardó ha recaigut per votació popular amb 1.433 vots en la barraca I no volíem, que ho ha celebrat amb entusiasme, tot i que el ninot no serà indultat.

Quants als premis del jurat, s'ha incorporat nou enguany el premi al millor ninot satíric, que en categoria especial ha sigut per a la foguera Sèneca-Autobusos, i també el millor ninot infantil pels drets de la infància, que ha tingut com a triomfadora d'especial la foguera Florida-Portatge.

L'Exposició del Ninot ha estat oberta al públic des del 17 de maig amb una mostra de més de 200 peces. Els dos ninots salvats de la Cremà del 2024 formaran part ara de la selecta col·lecció que pot ser admirada durant tot l'any al Museu de Fogueres.

També et pot interessar

stats