Les administracions valoren les pròximes actuacions després de l’assolament de l’edifici a Peníscola

Responsables de la Conselleria d'Habitatge, l'Ajuntament i els bombers també comprovaran en quin estat està l'edifici, que allotjava 20 habitatges

Imatge dels bombers de Castelló a l'edifici assolat
Imatge dels bombers de Castelló a l'edifici assolat / Diputació de Castelló

Aquest dilluns responsables de la Conselleria d'Habitatge, de l'Ajuntament de Peníscola i els bombers es reuneixen per a analitzar les actuacions que s'han de fer després de l'assolament de l'edifici de 20 habitatges a Peníscola ara fa cinc dies.

Les cinc famílies que tenien el seu domicili permanent a la finca encara estan allotjades en hotels, mentre que les administracions valoren la millor solució per a proporcionar-los allotjament.

D'altra banda, les 30 persones procedents de Madrid, Saragossa i Catalunya que estiuejaven a la urbanització i que estaven repartides en tres hotels des de l'assolament ja han tornat a les seues localitats de procedència.

Pel que fa als treballs per a retirar els enderrocs, aquests encara tardaran uns dies perquè primer cal apuntalar bé l'edifici per a evitar nous assolaments. Els motius de l'enderrocament continuen sense saber-se, però els experts consideren que ha sigut causat per una concatenació de factors, entre els quals estaria la poca idoneïtat del material de la construcció.

Ara les persones afectades han de parlar amb l'administració de la finca per a saber l'abast dels danys econòmics i quines parts cobreix l'assegurança, cosa que haurà de fer-se habitatge per habitatge. També queda per veure si la Generalitat o els pèrits emprendran accions judicials. A causa de l'assolament del bloc d'apartaments ha mort una dona de 54 anys i el seu fillastre, de 15 anys. Un altre jove de 26 anys, fill de la dona, va ser rescatat pels bombers entre les runes i evoluciona favorablement a l'Hospital Comarcal de Vinaròs.

També et pot interessar

stats