Rescaten amb vida una de les persones atrapades en l’enfonsament d’un edifici a Peníscola

Segons fonts d’Emergències, les dues persones que es busquen serien probablement una mare i un fill

Tasques de rescat a Peníscola / EFE
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
25 d'agost 2021 - 20:21 Actualitzat: 03 de març 2022 - 14:07

Els serveis d’emergències han rescatat amb vida una de les persones atrapades en l’enfonsament d’un edifici de tres plantes a Peníscola. Els bombers continuen buscant-ne dues més. L'enfonsament s'ha produït aquest dimecres a la vesprada a la urbanització Font Nova, a Peníscola. Des del Servei d’Emergències asseguren que hi ha almenys tres persones atrapades. Se'n desconeixen les causes ara per ara. Una de les persones que es troba atrapada en les ruïnes de l'edifici es troba conscient i ha pogut comunicar-se amb l'operatiu de rescat, segons han confirmat fonts municipals. Segons fonts d’Emergències, les dues persones que es busquen serien problablement una mare i un fill

Els bombers estan investigant l'origen de l'assolament d'aquest edifici de la urbanització Font Nova, però es descarta de moment que haja sigut per una explosió, segons les mateixes font.

Així mateix, des de l'Ajuntament s'està gestionant el reallotjament dels veïns afectats.

Fins als lloc dels fets s’han desplaçat cinc dotacions de bombers del Parc del Baix Maestrat, una unitat de rescat i salvament i una unitat canina de Protecció Civil. 

En declaracions a l’informatiu nit d’À Punt Notícies, el responsable de comunicació del Consorci Provincial de Bombers de Castelló, Manolo Nicolás, ha explicat que ja s’ha localitzat una de les dues persones que s'hi troben atrapades, però encara no l’han poguda rescatar per la situació de l’edifici. Nicolás ha explicat que les tasques dels bombers se centren ara a rescatar les dues persones i assegurar les restes de l’estructura que encara no han col·lapsat per a evitar danys majors. 

El Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat ha comunicat a través de les xarxes socials que activa la situació 0 del pla territorial d'emergències. Això suposa que l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències actua com a un òrgan de suport al Consorci Provincial de Bombers i pot mobilitzar altres agències necessàries. +

Des del 112 recorden a la ciutadania que no s'acoste a la zona dels fets per a facilitar les tasques dels serveis d'emergència i seguretat. 

Ximo Puig assegura que Sánchez s'ha interessat per les tasques de rescat

En un missatge a Twitter, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat que està seguint amb preocupació l’enfonsament de l’edifici i que el cap del govern espanyol, Pedro Sánchez, s’ha posat en contacte per a conéixer les tasques de rescat. A més, ha anunciat que en les pròximes hores es dirigirà al lloc dels fets per a conéixer de primera mà les tasques de rescat. 

Precisament Sánchez ha mostrat la seua preocupació a Twitter i ha agraït el treball dels bombers, la Policia i el personal d'Emergències que està treballant en el rescat. "La meua solidaritat amb el veïnat afectat", ha tuitat.

També et pot interessar

stats