Recuperen el cos sense vida de la dona desapareguda en l'assolament de l'edifici de Peníscola

A primera hora d'aquest dijous els equips de rescat també havien trobat mort el menor que estava davall les runes de l'edifici a la urbanització Font Nova, a Peníscola

Rescat de la dona a Peníscola
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
26 d'agost 2021 - 07:17 Actualitzat: 27 d'agost 2021 - 08:53

Els equips de rescat que han estat treballant a Peníscola des de dimecres han recuperat, durant la vesprada d'aquest dijous, el cos sense vida de la dona desapareguda. En aquestes imatges facilitades pel Consorci Provincial de Bombers de Castelló es pot veure el moment en què l'equip de rescat trasllada el cos fins a l'exterior de l'edifici en runes.

Cronologia

Eren al voltant de les 18:30 hores d'aquest dijous quan Emergències i Seguretat de la Comunitat Valenciana anunciava al seu compte de Twitter que s'havia localitzat el cos sense vida de la dona de 54 anys desapareguda en l'assolament de l'edifici a la urbanització Font Nova, a Peníscola.

Efectius de bombers de Castelló, de València i de l’Ajuntament de Castelló han estat treballant des d'aleshores per a traure-la dels enderrocs, junt amb Guàrdia Civil, Protecció Civil i Policia, amb l'ajuda de gossos. Al llarg d'aquest dijous s'ha sumat a les tasques una grua.

Tal com ha explicat en roda de premsa l’oficial en cap del Consorci Provincial de Bombers, Andrés Balzagós, poc després de ser localitzada, els efectius han aconseguit trobar el cos de la dona creant el que anomenen una “zona de silenci” i telefonant al seu telèfon. Gràcies a aquesta estratègia, en només mitja hora, els bombers han localitzat la dona. 

Ara, segons Balzagós, les tasques dels bombers se centraran a perimetrar l’edifici assolat per a confirmar que no hi haja cap altra víctima i progressivament s’aniran retirant els mitjans. Però, dos camions es mantindran durant tota la nit, per si de cas que es produirà alguna incidència. 

Peníscola decreta un dia de dol

L’alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, ha anunciat que aquest dijous es posarà en contacte amb els portaveus dels grups municipals per a declarar un dia de dol per a demà. Martínez ha traslladat un missatge de condol als familiars i amics de la dona. 

En un missatge en Twitter, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha traslladat el seu condol a la família, amics i veïnat de la dona que ha perdut la vida sota els enderrocs. Així mateix, ha reconegut el treball dels serveis d’emergències i bombers que, diu, han sigut “essencials davant la tragèdia”. 

Els equips de rescat també han localitzat aquest matí el cos del menor sense vida entre els enderrocs de l'edifici que es va assolar aquest dimecres de vesprada a Peníscola (Baix Maestrat). Com ha confirmat a À Punt el Consorci Provincial de Bombers de Castelló. Es tractava de la primera víctima de l'assolament de l'edifici d'apartaments a Peníscola. Poc després de les set i mitja del matí.

El portaveu del Consorci Provincial de Bombers de Castelló, Manolo Nicolás, ha indicat que el cadàver l'han localitat en la mateixa zona on els serveis d'emergència han rescatat amb vida una persona aquesta matinada, que era la zona de treball marcada pels gossos.

"La nostra il·lusió era fer un rescat amb vida, però malauradament no ha sigut possible i ara el treball se centra a localitzar aquesta tercera persona", es el que deia a primer hora del matí. En el dispositiu de recerca treballen 140 efectius de tres cossos de bombers diferents.

L'adolescent mort, de 15 anys, era natural de Morella. L'Ajuntament de la capital dels Ports ha mostrat el condol a la seua família a través de Twitter.

Una grua de gran tonatge retirarà el forjat

Els efectius que participen en les tasques de desenrunament han sol·licitat l'assistència d'una grua per a retirar el forjat i facilitar la búsqueda de la dona. Els bombers han estat retirant un a un amb les mans els enderrocs, al temps que una màquina retroexcavadora aplana el terreny perquè puga accedir la grua de gran tonatge que retirarà el forjat més pesant.

El secretari autonòmic de seguretat i emergències de la Generalitat, Josep Maria Àngel, ha explicat que hi ha hagut un treball "molt intens i rigorós" durant tota la nit en condicions "molt difícils", i que han disposat del suport de la unitat canina "molt especialitzada", que ha ajudat a trobar "el menor amb aquest fatal desenllaç", ja que era una "situació molt complicada amb un enderroc damunt". Un equip de psicòlegs ja es troba amb la família.

Estable en l'UCI el jove rescatat amb vida

El jove de 26 anys rescatat amb vida davall els enderrocs de l'edifici es troba estable en la Unitat de Cures intensives (UCI) de l'Hospital Comarcal de Vinaròs. Aquest jove residia a l'edifici sinistrat amb la seua mare, que han estat buscant fins aquest dijous en què s'ha produït el fatal desenllaç. Aquest nucli familiar estava integrat per un home, parella de la dona morta, i el fill de l'home, el menor de 15 anys que ha sigut localitzat sense vida entre els enderrocs aquest matí.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, acompanyat de les principals autoritats, ha visitat Peníscola aquest dijous.

El Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat ha activat la situació 0 del Pla Territorial d'Emergències, el que suposa que l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències actua com a òrgan de suport als bombers i pot mobilitzar altres agències.

L'accident, produir a la urbanització Font Nova, a Peníscola. Els bombers estan investigant l'origen de l'assolament d'aquest edifici, però es descarta de moment que haja sigut per una explosió, segons les mateixes fonts.

Una trentena de persones reallotjades en cinc hotels 

Una trentena de persones han sigut reallotjades en cinc hotels del municipi. El president dels empresaris turístics de Peníscola, Agretur i director del Gran Hotel de Peníscola, Francisco Ribera, ha explicat a À Punt aquest dijous que el sector una vegada va conéixer el succés va crear "una bossa solidària d'estades". Les habitacions es van posar disposició de l'Ajuntament que ha repartit les famílies i el personal dels serveis d'emergències en cinc establiments.

"Hem posat tots els serveis d'hotels, habitacions, menjar i begudes per a les famílies desallotjades i per a tots els efectius que treballen en les tasques de rescat", ha indicat, alhora que ha mostrat el seu desig que prompte les famílies puguen "recuperar el seu dia a dia" i aparega amb vida la tercera persona que estan buscant.

Francisco Ribera ha reconegut que per les hores que va ocórrer el succés, a les 19.45, molta gent estava fora, a la platja, la piscina o fent una passejada i "la desgràcia va ser menor del que podia haver sigut". A més, ha indicat que l'edifici assolat "està en una urbanització allunyada de la platja i quan els residents hi van tornar és quan es van trobar amb la situació, però no els va agafar dins".

També et pot interessar

stats