La Generalitat busca solució habitacional per a fins a cinc famílies afectades per l'assolament a Peníscola

Els treballs de desenrunament no podran començar fins que s'apuntale l'edifici

Els bombers aquest dijous a l'edifici que s'ha assolat a Peníscola
Els bombers, aquest dijous a l'edifici que s'ha assolat a Peníscola / GVA 112

Fins a cinc famílies tenien la residència permanent a l'edifici de tres plantes assolat aquest dimecres a la urbanització Font Nova de Peníscola (Baix Maestrat). Tres dies després de la tragèdia, la Generalitat encara busca allotjament per a aquestes persones que ahir van tindre deu minuts per a recuperar part de les seues pertinences entre les runes, segons ha pogut saber À Punt Notícies de fonts de la Policia Local del municipi.

Una trentena de persones que estiuejaven a la urbanització, majoritàriament procedents de Catalunya, Madrid i Saragossa, continuen acollides en hotels de Peníscola, on es preveu que continuen fins aquest diumenge mentre solucionen les últimes qüestions amb les asseguradores.

Les famílies, a través del seu portaveu Francisco Ribera, han tornat a agrair la solidaritat de la població de Peníscola, que els han facilitat roba i aliments. Aquesta comunitat està molt afectada per la pèrdua de dos dels seus veïns, ja que l'ambient a la urbanització era molt familiar i mantenien una relació molt estreta. Cal recordar que el bloc d'apartaments es va construir fa 30 anys i que 18 dels 55 habitatges es van assolar.

Els treballs de desenrunament del bloc d'apartaments no començarà fins d'ací a uns dies, quan s'hagen apuntalat les estructures per a evitar perills. A hores d'ara tres patrulles vigilen les runes de la finca per a evitar que cap persona accedisca a la zona afectada, envoltada de tanques, i puga resultar ferida.

També et pot interessar

stats