Dia de dol a Peníscola per les dues víctimes mortals de l'assolament d'un bloc d'apartaments

Les 20 famílies evacuades de l'edifici han accedit als habitatges que no han quedat afectats per a arreplegar les seues pertinences

Les famílies afectades han recollit les seues pertinences a Peníscola / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
27 d'agost 2021 - 09:35 Actualitzat: 27 d'agost 2021 - 14:52

Peníscola està aquest divendres de dol oficial i s'ha guardat un minut de silenci a les 12:00 hores per les dues víctimes mortals en l'assolament d'un bloc d'apartaments a la urbanització Font Nova el passat dimecres a la vesprada. Una dona de 54 anys i el seu fillastre, de 15 anys, han perdut la vida. Autoritats i representants de les forces de seguretat i salvament han volgut retre homenatge a les víctimes d'aquest succés. 

Un altre jove, de 26 anys, fill de la parella de la dona i del mateix nucli familiar, evoluciona favorablement a l'Hospital Comarcal de Vinaròs i aquest divendres ha passat de la unitat de cures intensives (UCI) a planta.

Minut de silenci a Peníscola per les víctimes en l'assolament d'un bloc d'apartaments /
Minut de silenci a Peníscola per les víctimes en l'assolament d'un bloc d'apartaments / / À Punt NTC

Les 20 famílies evacuades de l'edifici han accedit aquest matí als habitatges que no han quedat afectades per a arreplegar les seues pertinences. Els veïns han entrat acompanyats per agents de la Policia Local i de la Guàrdia Civil de manera escalonada i durant deu minuts.

L'inspector cap del Consorci de Bombers de Castelló, Pablo Vilagarcés, ha explicat que en la reunió de coordinació amb la Policia Local i la Guàrdia Civil han detallat el dispositiu i han acordat donar aquest temps i que entren tres famílies alhora, amb dos membres, i acompanyats d'un bomber i un guàrdia civil.

La tragèdia deixa una família trencada. A mesura que va passant el temps es veu més clar que la casualitat va ajudar que la tragèdia no es fera més gran. El sentiment comú entre el veïnat és que si haguera passat en un altre moment del dia, el drama hauria sigut encara més gran, ja que a les hores de la vesprada en què va caure l'edifici la majoria no estaven a casa.

El cos de la dona va ser rescatat la vesprada d'aquest dijous, gràcies que l'Ajuntament de Peníscola va facilitar el seu número de telèfon, i en sonar, es va modificar l'estratègia de rescat. Els efectius van aconseguir trobar el cos de la dona creant el que anomenen una zona de silenci i tocant al seu telèfon.

Mentrestant, els equips de rescat i salvament, una vegada confirmat que no queda ningú davall de les runes, començaran amb la tasca de desenrunar.

I ara queda intentar aclarir per què s'ha desplomat l'edifici. Els tècnics pensen que les pluges que caigueren la nit anterior no van ser decisives en l'assolament i investiguen possibles errades en la construcció respecte de les causes de l'accident.

Des de la Conselleria d'Habitatge apunten al tipus de construcció com a clau en el col·lapse de l'edifici, tot i que encara no se n'han confirmat oficialment les causes. Alguns veïns havien detectat en els últims temps clevills en les vivendes que els preocupaven.

També et pot interessar

stats