Una vintena de famílies que s’han quedat sense casa han sigut reallotjades en cinc hotels de Peníscola

Aquest dijous també s'han traslladat fins a aquests establiments hotelers persones dels edificis del costat del bloc afonat, que han sigut desallotjades per precaució 

Q Situació de reallotjament
26 d'agost 2021 - 20:29

Una trentena de persones afectades, en total una vintena de famílies, han hagut de passar la nit de dimecres a dijous en els cinc hotels del municipi que, de manera altruista, ha posat a la seua disposició l'Agrupació d'Empresaris Turístics de Peníscola.

Francisco Ribera, president de l'Agrupació d'Empresaris Turístics de Peníscola, ha explicat À Punt que es van posar a coordinar amb la resta d'establiments de la ciutat una borsa d'allotjament. També està funcionant una xarxa social amb fòrums solidaris. Els serveis socials locals coordinen moltes d’aquestes accions.

Aquest dijous també s'han traslladat fins a aquests establiments hotelers persones dels edificis del costat del bloc afonat, que han sigut desallotjades per precaució 

Testimonis

Adrián Ríos, uns dels veïns afectat per l'afonament, ha relatat en À Punt que ell estava a la platja quan sa casa es va afonar. Ha explicat que podria haver sigut una tragèdia encara més gran. Segons ha contat, els seus veïns es van salvar perquè sa casa va caure en el segon afonament i per això van poder aconseguir escapar. "Quan vaig arribar ací no m'ho creia. Estava una hora abans en ma casa. I ara ma casa ha desaparegut." 

Una altra de les famílies afectades és la de Jéssica, procedents de Logronyo. Aquesta jove ha explicat que van eixir de sa casa només amb la roba que portaven. Ella ha volgut mostrar l’agraïment de la seua família per l’ajuda rebuda pel que fa a l'allotjament i per tota la solidaritat.

També et pot interessar

stats