Adeu emocionat al Genovés

El món de la pilota, amics, veïns, representants de la societat civil i les institucions, entre ells el president de la Generalitat, Ximo Puig, el de les Corts, Enric Morera i el conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, acomiaden Paco Cabanes

Entrada del fèretre de Paco Cabanes al trinquet de Genovés / Sabina Garcés / Xavi Alberola
01 d'agost 2021 - 19:20

El fèretre de Paco Cabanes, el Genovés, ha arribat a les sis i mitja de la vesprada d'aquest diumenge al trinquet municipal del seu poble natal, portat a muscles pels seus dos fills, Paco i Jose, conegut com a Genovés II. Amb ells, un grapat de pilotaris joves d'aquest municipi de la Costera, que ahir quedava commocionat en conéixer la notícia de la mort del llegendari pilotari, víctima d'un càncer als 66 anys.

Una multitud de persones, entre amics, veïnat i familiars, els ha rebut dempeus i amb un aplaudiment emocionat i atronador que s'ha allargat durant vora vint minuts.

A continuació, les despulles mortals del Genovés han sigut traslladades a l'església de la Mare de Déu dels Dolors, on ha tingut lloc la missa de soterrar. De nou, centenars de veïns i veïnes, amics, familiars, pilotaris i representants de la societat civil, han aclamat el més gran dels jugadors valencians de pilota.

Entre els assistents a la cerimònia, el president de la Generalitat, Ximo Puig, el president de les Corts, Enric Morera, el president de la Diputació de València, Toni Gaspar i el conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà.

Al llarg del matí d'aquest diumenge centenars de veïns, familiars i amics s'han acostat a la capella ardent instal·lada al tanatori de Xàtiva per a dir l'últim adeu a una de les figures més importants del món de la pilota. En el record de tots queda l’estima de Cabanes per la pilota i el seu esforç per fer popular l’esport autòcton valencià.

En les xarxes socials, la societat valenciana també plora la pèrdua del gran mestre de la pilota sota l'etiqueta #PerSempreGenovés. Totes les partides programades per a aquest diumenge han sigut suspeses i tots els trinquets han tancat com a mostra de respecte a Cabanes.

La Generalitat ha decretat aquest diumenge dia de dol oficial a tota la Comunitat Valenciana com a mostra de consideració cap a "una de les figures més rellevants del segle XX en la modalitat d'escala i corda" i el poble natal del Genovés també ha decretat tres dies de dol.

També et pot interessar

stats