La societat valenciana acomiada el Genovés, el mite dels trinquets

Representants del món de l'esport, familiars, amics, veïns i veïnes del Genovés han fet cua aquest matí al tanatori de Xàtiva per a dir-li l'últim adeu al pilotari, que serà soterrat aquesta vesprada

q tanatori xativa

Cues a les portes del tanatori de Xàtiva per a acomiadar el mite dels trinquets, Paco Cabanes, que ha mort aquest dissabte als 66 anys. El sis vegades campió de l'individual i llegenda per la passió que va despertar entre l'afició no ha pogut superar una greu malaltia contra la qual lluitava des de feia tres anys.

Al llarg del matí d'aquest diumenge centenars de veïns, familiars i amics s'han acostat a la capella ardent per a dir l'últim adeu a una de les figures més importants del món de la pilota. En el record de tots queda l’estima de Cabanes per la pilota i el seu esforç per fer popular l’esport autòcton valencià.

En les xarxes socials, la societat valenciana també plora la pèrdua del gran mestre de la pilota sota l'etiqueta #PerSempreGenovés. Totes les partides programades per a aquest diumenge han sigut suspeses i tots els trinquets han tancat com a mostra de respecte a Cabanes.

Collage de fotografies improvisat a les portes del tanatori de Xàtiva
Collage de fotografies improvisat a les portes del tanatori de Xàtiva / À Punt NTC

La mort de Paco Cabanes es plora amb especial sentiment al poble que li va donar nom al llegendari jugador. Qui fa anys va ser batejat com el Xiquet del Genovés deixa un buit molt gran en el món de la pilota, però també en la societat valenciana. 

El pilotari serà soterrat aquest diumenge a les 19:00 hores al seu poble natal, que ha declarat tres dies de dol oficial. La família Cabanes i l'alcalde de la localitat, Pere Revert, han demanat la màxima intimitat per l'actual situació de pandèmia. El primer edil ha expressat a À Punt NTC la seua preocupació, perquè el poble, de menys de 3.000 habitants, ja està "desbordat".

La Generalitat ha decretat aquest diumenge dia de dol oficial a tota la Comunitat Valenciana com a mostra de consideració cap a "una de les figures més rellevants del segle XX en la modalitat d'escala i corda".

Està previst que les autoritats polítiques, encapçalades pel president de la Generalitat, acudisquen aquesta vesprada al soterrar.

També et pot interessar

stats