La Generalitat decreta un dia de dol oficial per la mort del pilotari Paco Cabanes, ‘el Genovés’

Les banderes estaran a mitja asta als edificis públics governamentals i el Consell convida la resta d'institucions a sumar-se a aquest gest

Paco Cabanes rebent l'Alta Distinció de la Generalitat
Paco Cabanes rebent l'Alta Distinció de la Generalitat / À Punt NTC

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha signat aquest dissabte un decret en què declara aquest diumenge dia de dol oficial en tota la Comunitat Valenciana com a mostra de consideració cap a Paco Cabanes, el Genovés, un referent del món de la pilota valenciana i "una de les figures més rellevants del segle XX en la modalitat d'escala i corda".

El sis vegades campió de l'individual i llegenda per la passió que va despertar entre els aficionats ha mort aquest dissabte als 66 anys en no poder superar una greu malaltia contra la qual lluitava des de feia tres anys. Sota l'etiqueta #PerSempreGenovés, les xarxes socials han fet palesa l'admiració de totes les persones aficionades a la pilota per Cabanes.

El decret de la Generalitat posa l'accent en una data clau per a la història de la pilota, el 9 de juliol de 1995, en què al trinquet de Sagunt el Genovés "va protagonitzar la que es considera la millor partida de tots els temps". La coneguda com la "partida del segle", À Punt la tornarà a emetre aquesta vesprada de diumenge a les 19 hores en homenatge a la figura del Genovés.

A més del dia de dol oficial, com a mostra de respecte, condol i reconeixement, les banderes oficials onejaran a mitja asta en l'exterior de tots els edificis públics de la Generalitat. El govern valencià convida també el conjunt de les institucions del nostre territori a secundar la mesura i que abaixen les banderes de tots els edificis oficials a mitja asta.

El pilotari serà soterrat aquest diumenge a les 19 hores al Genovés (Costera), el seu poble natal, que ha declarat tres dies de dol oficial. La família Cabanes i l'alcalde de la localitat, Pere Revert, han demanat la màxima intimitat per l'actual situació de pandèmia. El primer edil ha expressat a À Punt NTC la seua preocupació, perquè el poble, de menys de 3.000 habitants, ja està "desbordat".

També et pot interessar

stats