La partida del segle

Els aficionats i aficionades a pilota valenciana es continuen emocionant amb aquesta partida que enfrontava el Genovés i un jove pilotari de Faura, Álvaro

VÍDEO | La partida del segle

El 9 de juliol de 1995 es jugava a Sagunt la millor final individual d’escala i corda mai vista, entre Genovés, de 41 anys, i un jove Álvaro, de 21. La partida va ser anomenada la partida de pilota valenciana del segle. Les càmeres de Canal 9 la van retransmetre en directe i en el vídeo adjunt trobaràs les millors imatges d'arxiu per a rememorar-la. Aquesta partida continua emocionat els bons aficionats.

A jugar a pilota ens poden guanyar, però, a estimar-la, no Paco Cabanes, el Genovés

El Genovés, un mite de la pilota

Com diu el seu biògraf, Toni Mollà, Cabanes ho ha guanyat tot i contra tots. “La seua superioritat esportiva i una cavallerositat sense vores, l’han convertit, passats els anys, en uns dels nostres personatges públics més reconeguts. Gràcies a les seues condicions esportives i humanes, aquell xicot del poble del Genovés ha esdevingut un ídol popular”.

Amb 16 anys, el seu fill José Cabanes Corcera (el Genovés, 1981) acceptava el repte i el pes de ser el Genovés II. El fill de Paco, enguany, amb 37 anys ha tornat a jugar una final d’escala i corda al trinquet de Pelai. La va perdre contra Soro III, un altre gran de la pilota. Després de la partida, el pare va abraçava el fill i li va dir: “A jugar a pilota ens poden guanyar però a estimar-la no”.

El trinquet de la Universitat Politècnica de València porta el seu nom. Paco Cabanes és profeta a la seua terra. Enguany, el 6 de juliol, el poble del Genovés celebra el Dia del Pilotari Genovés.

També et pot interessar

stats