#PerSempreGenovés, les xarxes s'omplin de mostres de condol per la mort d'un dels grans de la pilota

Importants figures del món de l’esport i la política han mostrat la seua admiració per Paco Cabanes

Una de les fotografies compartides a les xarxes després de la mort de Paco Cabanes
Una de les fotografies compartides en les xarxes després de la mort de Paco Cabanes

La mort de Paco Cabanes, el Genovés, sis vegades campió de l’individual, ha commocionat el món de la pilota i la societat valenciana. Aficionats i aficionades anònimes i importants figures del món de l’esport i la política han expressat en les xarxes socials la seua admiració per aquest llegendari pilotari.  

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha posat l'accent en el fet que el Genovés és un "símbol que va unir al poble". Així, el cap del Consell envia a títol personal i en representació de tots els valencians i valencianes tota l'estima a la família de Cabanes.

En aquesta línia, el conseller d'Educació, Cultura i Esports, Vicent Marzà, ha destacat que Paco Cabanes és "part indissociable de l'imaginari col·lectiu valencià" i ha compartit una fotografia de la presentació del còmic El Genovés, l'heroi esportiu dels valencians.  

Enric Morera, president de les Corts i gran aficionat a la pilota valenciana, ha emfasitzat el paper de líder del Genovés "dins i fora dels trinquets" que era "valencià sense complexes".

Pel que fa al món de la política, Compromís ha sigut la primera força parlamentària a pronunciar-se per a fer valdre l'estatus llegendari del "més gran pilotari de la història".

El president del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón, també ha volgut donar el condol als familiars de Cabanes.

El biògraf del Genovés, Toni Mollà, ha compartit un missatge curt i emotiu en què dona les gràcies al seu "germà".

Els seus successors, com Puchol II, han retut homenatge al "mite" que és Cabanes i han dedicat paraules de condol al seu fill, Genovés II.

Des d'altres esports, com el bàsquet, també s'han enviat missatges que lamenten la pèrdua d'aquesta "llegenda de la pilota valenciana". Així ho ha fet, entre altres, el València Basket Club.

També et pot interessar

stats