La vida del Genovés, en còmic

Els escolars poden conéixer la vida del millor pilotari de la història gràcies a l'obra ‘El Genovés, l'heroi esportiu dels valencians’.

El Genovés, amb un exemplar de l'obra
El Genovés, amb un exemplar de l'obra
03 d'octubre 2018 - 00:40

Dins dels actes del 150é aniversari del trinquet de Pelai, s'ha presentat el llibre El Genovés, l'heroi esportiu dels valencians, que recull la vida del considerat millor pilotari de tots els temps, Paco Cabanes, el Genovés. Una il·lustració, en format de còmic, amb una finalitat didàctica, dirigida especialment als escolars: "Aquest objectiu és el que més m'agrada de tot. És curiós ser el xic de la pel·lícula, però, qui em coneix, sap bé que no m'ha agradat mai ser el protagonista. Així i tot, estic encantat perquè va dirigit a la gent nova que vol conéixer més coses de la pilota", afirma el mateix Genovés.

El llibre està ple d'anècdotes, dins i fora dels trinquets, del mític jugador. Històries que van pràcticament des del dia que va nàixer fins a l'actualitat. Un món, el de la pilota, al qual el Genovés continua vinculat com a monitor. A més, l'obra també arreplega una sèrie d'exercicis per a realitzar com a activitats escolars.

La presentació del llibre ha estat carregada de moments emotius, sobretot quan els assistents a la presentació han llegit en veu alta fragments de l'obra, al mateix temps que es projectaven les pàgines del còmic a la muralla del mateix trinquet.

Els homenatges al Genovés continuaran al llarg de la setmana. De fet, diumenge rebrà la medalla d'or del trinquet de Pelai: "Sols puc estar eternament agraït pel detall que han tingut de ser jo el premiat, just l'any del 150é aniversari del trinquet", ha dit.

També diumenge es jugarà a la catedral de l'escala i corda la final del trofeu 600 Anys Generalitat Valenciana, on, precisament el fill de Paco, Genovés II, serà protagonista. Formarà trio amb Pere i Monrabal, per a jugar contra la parella de Soro III i Raúl. Partida que À Punt oferirà en directe.

També et pot interessar

stats