24.557 estudiants valencians s'enfronten a partir de demà a les proves de selectivitat

Els exàmens de la PAU estaran marcats per segon any consecutiu per la pandèmia de coronavirus, que condicionarà la manera en què es concretaran

Imatge d'arxiu de les proves de selectivitat de 2020 a Alacant
Imatge d'arxiu de les proves de selectivitat de 2020 a Alacant

El dimarts 8 de juny de 2021 està marcat en roig en el calendari dels estudiants que aspiren a entrar l'any vinent en la universitat. Un total de 24.557 alumnes valencians es presentaran a partir de les 9:30 hores de demà a la prova d’accés a la universitat (PAU), antiga selectivitat. Els exàmens s'allargaran durant tot el dia. Un punt d'inflexió en la vida acadèmica de tot estudiant. Aquestes són algunes claus del procés:

  • Els exàmens es faran de forma presencial des de demà dimarts fins al dijous
  • Per segon any consecutiu, aquesta prova estarà marcada per la pandèmia. És a dir, que igual que ja va passar el 2020, els estudiants hauran de respectar les mesures de seguretat per a minimitzar el risc de contagi de Covid-19.
  • La PAU té dos fases: la primera és obligatòria i consta de cinc exàmens (castellà, valencià, idioma estranger, història d'Espanya i l'assignatura troncal general de la modalitat). En la segona, l’estudiant s’examina d’assignatures troncals d’opció de qualsevol modalitat de batxillerat o de les tres troncals generals amb vinculació a modalitat diferents de la que s’examina en la fase obligatòria o dels tres idiomes estrangers diferents del que s’examina en la mateixa. Pot examinarse, en aquesta fase, de les assignatures que vulga, les haja cursades o no, fins a un màxim de quatre. 
  • Durada: tots els exàmens tindran una durada d'una hora i mitja. Està previst un descans de 45 minuts entre examen.
  • Un total de 55 tribunals avaluaran els estudiants en tota la Comunitat Valenciana.
  • Els exàmens es puntuaran de 0 a 10, amb dos xifres decimals.
  • Optativitat: els estudiants podran escollir les preguntes per tal d’evitar qualsevol discriminació entre l’alumnat que, per culpa de la situació sanitària, haja patit alguna incidència lectiva al llarg del curs. “No hi ha un model amb unes propostes determinades, sinó que hi haurà diverses preguntes i l’estudiantat podrà contestar les que trie”, va explicar fa uns dies en Les notícies del matí Antonio Gil, responsable de coordinar les desenes d’exàmens.
  • Pel que fa a la convocatòria extraordinària, a la Comunitat Valenciana tindrà lloc els dies 6, 7 i 8 de juliol. 
  • Els estudiants podran demanar la revisió de les seues qualificacions. La revisió podrà apujar, abaixar o mantindre la qualificació inicial.

També et pot interessar

stats