L’estudiantat valencià s'examina de la PAU del 8 al 10 de juny

La convocatòria extraordinària de la prova d’accés a la universitat tindrà lloc els dies 6, 7 i 8 de juliol

Imatge d'arxiu de les proves de selectivitat de 2021 a Alacant
Imatge d'arxiu de la PAU del 2021 a Alacant / À Punt NTC

La Comunitat Valenciana celebrarà la prova d’accés a la Universitat (PAU), l'antiga Selectivitat, del 8 al 10 de juny, segons la resolució que ha publicat aquest dilluns el govern valencià. 

Enguany la PAU se celebrarà finalment de manera presencial, malgrat les mesures extraordinàries que es puguen prendre en el context de la pandèmia. De fet, d’acord amb l’orde que es va publicar en el Butlletí Oficial de l’Estat el 13 de gener, les administracions educatives, en col·laboració amb les universitats, "vetlaran perquè s'arbitren els procediments necessaris per a garantir la seua normal celebració en les dates previstes, amb independència de les mesures excepcionals”.

Els exàmens de la PAU, als quals es presenten cada any més de 200.000 estudiants a tot Espanya, es van realitzar l'any passat amb mesures excepcionals per a evitar contagis, com l'ús de màscaretes o la multiplicació de seus, incloent pavellons esportius o recintes firals, per a facilitar la distància de seguretat de dos metres de distància entre l’estudiantat.

La PAU extraordinària, al juliol

Pel que fa a la convocatòria extraordinària, l'orde estableix que les proves es poden celebrar al juliol o al setembre, segons el que decidisquen les comunitats autònomes. A la Comunitat Valenciana tindrà lloc els dies 6, 7 i 8 de juliol. 

Preguntes per a triar i de tipus test

L'ordre ministerial preveu també, igual que ja va ocórrer l'any passat, que només hi haurà "una única proposta d'examen amb diverses preguntes", però l’alumnat podrà triar, dins d'un nombre determinat prèviament, quines preguntes contestarà.

D'aquesta manera, el nombre de preguntes es fixarà de manera que "permeta a tot l'alumnat aconseguir la màxima puntuació en la prova, amb independència de les circumstàncies en què aquest pug haver tingut accés a l'ensenyament i l'aprenentatge durant la suspensió de l'activitat lectiva presencial", recull l'orde publicada en el BOE.

Pel que fa a les preguntes que contindran els exàmens, s’estableix que cadascuna de les proves constarà de "preguntes obertes i semiobertes que requeriran de l'alumnat capacitat de pensament crític, reflexió i maduresa". A més d'aquests tipus de qüestions, s'hi podran emprar també preguntes d'opció múltiple, com el tipus test.

També et pot interessar

stats