Les proves d'accés a la universitat tindran lloc el 8, 9 i 10 de juny

La convocatòria extraordinària se celebrarà els dies 6, 7 i 8 de juliol.

Un alumne repassa abans de realitzar una de les proves, en una imatge d'arxiu
Un alumne repassa abans de realitzar una de les proves, en una imatge d'arxiu / Ricardo Rubio (Europa Press)

Ja hi ha data per a la realització de les proves d'accés a la universitat (PAU) a la Comunitat Valenciana aquest curs 2020-2021, també conegudes popularment com selectivitat. Els exàmens seran els dies 8, 9 i 10 de juny, en convocatòria ordinària, i els dies 6,7 i 8 de juliol en l'extraordinària. Així ho ha acordat aquest dimecres la comissió gestora dels processos d'accés i preinscripció en les universitats públiques del sistema universitari valencià, presidida per la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital i de la qual també formen part la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport i les cinc universitats públiques valencianes.

Aquestes proves estan destinades a l'alumnat en possessió del títol de batxillerat o de tècnic superior de formació professional, tècnic superior d'arts plàstiques i disseny o tècnic esportiu superior, segons informa la Generalitat. Es realitzaran en els campus universitaris i altres llocs alternatius depenent de la ubicació dels tribunals, mentre que l'estructura i les matèries que són optatives es mantenen igual que en el curs passat.

La primera fase obligatòria, assenyala la Conselleria d'Innovació, continuarà constant de cinc exercicis, i contemplarà el valencià i les assignatures troncals generals de segon de batxillerat que haja cursat l'alumne. Entre aquestes s'inclouen Castellà, Història d'Espanya, Idioma estranger i una de les quatre assignatures troncals generals amb vinculació a la modalitat de batxillerat (Matemàtiques II, Matemàtiques aplicades a les ciències socials II, Llatí II o Fonaments de l'art II).

La nota d'accés serà la mitjana ponderada establida per la normativa, que és el 60% per a la qualificació final de batxillerat i el 40% per a la nota de la fase obligatòria de la PAU. Caldrà un mínim de cinc punts per a superar la prova i cada estudiant podrà presentar-se a la fase voluntària per a augmentar la qualificació d'admissió fins a un màxim de 14 punts. Ací es poden triar fins a quatre assignatures entre les troncals o un idioma estranger diferent del que s'examine l'estudiant en la fase general. Com es tradició, la roda d'exàmens l'obrirà l'assignatura Història d'Espanya el 8 de juny a partir de les 9:30 hores.

Les proves d'accés a la universitat per a persones majors de 25 i 45 anys se celebraran els dies 24 d'abril i 8 de maig de 2021, en primera i segona sessió respectivament. Al lloc web de la Generalitat pot consultar-se tota la informació disponible al voltant de la selectivitat.

També et pot interessar