Yolanda Díaz reuneix a València Podem, Compromís i EUPV en un acte de Sumar

Tot i la tensió que es viu a la formació morada a escala estatal, tant Pilar Lima com Héctor Illueca acudiran a l'acte que tindrà lloc a Fira València

Yolanda Díaz en un acte de Sumar
Yolanda Díaz en un acte de Sumar / Sumar

La vicepresidenta del govern espanyol i ministra de Treball, Yolanda Díaz, presenta aquest dissabte a València el seu projecte Sumar, en un acte que s’emmarca dins del procés d’escolta a la societat civil que va encetar fa mesos i que recorre el territori estatal.

Aquest divendres, Díaz ja va estrenar Sumar a la Comunitat Valenciana, amb una reunió a Elx amb les aparadores del calcer, on va ser rebuda a crits de "presidenta, presidenta" i on va evitar respondre a Pablo Iglesias, que la va acusar de "posar-se de perfil", mentre ataquen la ministra Irene Montero per la llei del només sí és sí.

Tot i el tensió que es viu Podem a escala estatal, a l'acte organitzat per Yolanda Díaz aquest dissabte a Fira València, acudiran els principals càrrecs de la formació morada a la Comunitat Valenciana, tant la líder autonòmica i candidata a l'alcaldia de València, Pilar Lima, com el vicepresident segon i candidat a la Generalitat Héctor Illueca. També han confirmat la seua assistència a l'acte la líder d'Esquerra Unida del País Valencià, Rosa Pérez Garijo i una delegació de Compromís encapçalada per la vicepresidenta de la Generalitat Aitana Mas.

Es tracta d'una primera mostra d’unitat entre els partits a l’esquerra del PSPV de cara a unes eleccions en què, de moment, sembla que no es reflectirà en una llista unitària.

Sumar acords amb Sumar

Des de Compromís, Joan Baldoví, aspirant a encapçalar la llista de la formació valencianista a les eleccions autonòmiques, s’ha manifestat a favor de trobar acords amb Sumar de cara a les generals. Yolanda Díaz, en conéixer l’anunci, també va mostrar el seu suport al polític suecà, desitjant-li "tota la sort" perquè "els governs progressistes pervisquen".

La iniciativa de Díaz ja va comptar amb un clar suport per part de l’exvicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, que les va dur a compartir escenari ara fa un any amb l’acte Altres polítiques que va tindre lloc a València i que va ser considerat la llavor d’una candidatura electoral àmplia. Tot i la dimissió de les responsabilitats d’Oltra en el si del partit, l’harmonia amb la líder de Sumar sembla perdurar.

Quant a Podem i EUPV, que, segons la seua coordinadora, Rosa Pérez Garijo, sí que s’ha mostrat favorable a concórrer a les pròximes eleccions autonòmiques en coalició, han admés en públic en diverses ocasions estar en sintonia amb Díaz.

Díaz ha declarat que fins al pròxim febrer no desvelarà la decisió de liderar o no una candidatura a les eleccions generals del 2023.

També et pot interessar

stats