Mamen Peris: “Clar que s’ha de soterrar la via d’Alfafar i serà la primera proposta que duga al Parlament Europeu”

La candidata de Ciutadans a les eleccions europees assegura que el corredor mediterrani és  l’exemple d’una infraestructura que és el fracàs del bipartidisme”

Entrevista completa amb la candidata de Ciutadans al Parlament Europeu, Mamen Peris / À Punt NTC

La candidata de Ciutadans al Parlament Europeu, Mamen Peris, ha defés el soterrament de les vies d’Alfafar. “Clar que s'han de soterrar. I eixa serà la primera proposta que duga al Parlament Europeu”, ha afirmat este dimecres, en la tercera de les entrevistes que À Punt fa als candidats i candidates valencians per als comicis europeus, que a Espanya tenen lloc el pròxim 9 de juny.

Ciutadans concorre a les eleccions després d’un seguit de resultats devastadors, amb un any fora dels parlaments autonòmics, sense haver participat tampoc en les generals i desapareixent de l’hemicicle català a les eleccions del 12 de maig. Peris ha reconegut que el fet que siga llista única sense sistema D'Hondt els beneficia i ha apel·lat al vot al seu partit, que s’unirà a la coalició dels liberals. A més, ha assegurat que durant l'última legislatura, "les polítiques han sigut molt taronges", en referència a mesures proposades pel seu partit, com les noves deduccions de la renda, l'eliminació de l'impost de successions i donacions, o l'eliminació de la taxa turística, proposada pel govern anterior.

Un dels eixos del programa electoral del seu partit és protegir al camp valencià i fer una defensa dels productes locals. A este respecte, l’exsíndica de Ciutadans a les Corts ha advocat per “escoltar als llauradors” i per reformar la política agrària comuna (PAC). “La gent ha vist l’agricultura i als llauradors com si l’horta fora un jardí, i això és un error. Nosaltres som l’horta d’Europa, no el Marroc, i això s’ha de creure. Hem d’evitar eixa competència deslleial”, ha declarat. “Nosaltres complim normativa, complim en els fitosanitaris i el que no podem tolerar és que no es controlen els productes. Això és el que ha passat en Europa”, ha afegit.

Pel que fa al corredor mediterrani, Peris ha assegurat que “és l’exemple d’una infraestructura que és el fracàs del bipartidisme”. Ha assegurat que si té pressupost, ha de ser una realitat perquè és clau "per al turisme" i ha aprofitat per a demanar inversió en altres projectes que han quedat en espera, com la variant de Torrellano en Alacant i l'aeroport d'Alacant-Elx Miguel Hernández, "sense connexió ferroviària des d’Alacant". "Ací s’han dedicat a fer aeroports sense avions, rotondes, carreteres… I no s’ha apostat per unes infraestructures que realment ens facen més competitius", ha dit. "Els fons europeus s’han de destinar a coses que queden a la nostra Comunitat i siguen útils, no a xiringuitos que molts polítics s’han dedicat a fer", ha declarat. 

En l'àmbit internacional, Peris s'ha mostrat molt crítica amb el reconeixement de Palestina per part del govern espanyol, una mesura que s'ha pres este mateix dimarts. Ha assegurat que es tracta d'una "decisió unilateral" amb "un interés clarament electoralista", perquè "era una bandera de Podem i de Sumar, i ell ha volgut apropiar-se-la". Així mateix, ha criticat el posicionament de la vicepresidenta segona, Yolanda Díaz, que en un discurs va emprar la frase palestina del 1967 "des del riu fins a la mar".

També et pot interessar

stats